Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Refinansiere forbrukslån

Å refinansiere forbrukslån kan gi fordeler som bedre rente og vilkår. 

Refinansiering er faktisk overraskende enkelt, og bidrar til at de aller fleste betaler ned lånet tidligere enn forventet. Å refinansiere betyr at du tar opp et nytt lån for å betale ut gammel gjeld. Dette kan spare deg for tusenlapper! Lær hvordan du kan bli raskere gjeldfri i denne artikkelen.

 

Dette må du vite om det å refinansiere forbrukslån

Å refinansiere forbrukslån betyr helt enkelt at du erstatter gammel gjeld med et nytt lån, til fordel for bedre rente og lånevilkår. Det kan være svært lønnsomt å refinansiere dersom du sitter på et gammelt forbrukslån eller har flere mindre kredittlån.

Ved å samle alt under ett større lån vil du bli kvitt unødvendige kostnader samt få en bedre oversikt.

Når du velger å refinansiere med et lån uten sikkerhet, er det vanlig at banken eller långiveren betaler ut alle dine skylder for deg.

Det er også vanlig å refinansiere ved å utvide boliglånet for å betale ut gjelden. Slik får du en lavere rente og lengre nedbetalingstid. Det kan forøvrig være viktig å vite at du må sette et høyere månedsbeløp på boliglånet til forbruksgjelden er betalt ut, for at det skal være mest mulig lønnsomt.

Husk på at du ikke blir gjeldfri av å refinansiere forbrukslån, men du kan spare mye penger på det og i de fleste tilfeller blir du gjeldfri raskere.

Spar penger og bli gjeldfri

Mange velger å refinansiere forbrukslån og kredittgjeld for å finne motivasjonen til å bli gjeldfri raskere og for å få en bedre oversikt. I tillegg vil refinansiering gi fordeler som færre kostnader og bedre betingelser.

 

Når du får et helt nytt lån med en ny rente, vil du få en oversikt av långiveren om hvor mye som står igjen til enhver tid og når du lånet skal være utbetalt. Dette gir mange en motivasjon til å betale ned lånet raskere fordi de da ser gjelden svart på hvitt. Med flere ulike fakturaer å forholde seg vil det derimot ikke være like lett å se, og det vil for mange bli for enkelt å kun betale det månedlige minstebeløpet.

 

Å refinansiere kan blant annet gi fordeler som:

 

  • Kun én faktura og en bedre økonomisk oversikt
  • Færre gebyrer
  • Bedre rente
  • Betalingsmotivasjon
  • En fleksibel nedbetalingsplan der du kan betale ut lånet når du ønsker før avtalt tid

 

Du kan i de aller fleste tilfeller spare mye på å refinansiere fordi du får et helt nytt lån uten gamle gebyrer, renters-rente og andre kostnader.

 

Slik finner du det beste lånet

Skal du spare mest mulig penger når du skal refinansiere forbrukslån, må du sammenligne ulike lånetilbud. Det kan kanskje virke litt stress å sende ut flere lånesøknader?

 

Denne problemstillingen har diverse sammenligningstjenester tatt hånd om, slik som vår samarbeidspartnere. Benytter du deg av deres tjeneste behøver du kun å fylle ut en søknad, så tar de seg av resten. De sammenligner lånetilbud fra noen av de beste bankene og långiverne i landet, og når alle långivere har behandlet søknaden presenterer de det beste lånetilbudet for deg.

 

Når du benytter deg av en slik sammenligningstjenste, kan du oppgi at du ønsker refinansiering. Dermed kan banken eller långiveren du får lånetilbud hos sørge for at lånene du ønsker å bli kvitt blir betalt ut. Du vil da sitte igjen med kun ett lån. Ønsker du å låne penger i tillegg kan du som oftest det også.