Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Refinansiere

Å refinansiere eksisterende gjeld gjør det mulig å kutte de månedlige utgiftene man har til renter og avdrag.

Axo form

15,9% 100.000 o/5 år Kost40256 Tot140256

Hva innebærer det å refinansiere?

Å refinansiere betyr at man tar opp en nytt lån for å betale ned eksisterende gjeld, og deretter får en ny låneavtale og nedbetalingsplan. Dette kan være økonomisk gunstig, men det forutsetter at man får tilbud om en ny låneavtale med bedre vilkår og lavere rente enn hva man har hatt tidligere. 

Enkelt forklart er refinansiering det samme som å erstatte eksisterende gjeld med ny gjeld.

Samle usikret gjeld

Refinansiering er spesielt gunstig for deg som har flere eksisterende lån og gjeldsavtaler som de betaler ned på. Dette gjelder typisk kredittgjeld, å handle på avbetaling, smålån, forbrukslån og lignende. I slike tilfeller innebærer refinansiering å samle alle de forskjellige gjeldsavtalene i ett enkelt lån.

Ved å samle all gjeld i ett lån kan man få lavere rente og man får kun én faktura å forholde seg til. Det betyr at man kutter alle doble og unødvendige utgifter som faktura- og termingebyr. Refinansiering av gjeld kan være en svært effektiv måte å spare penger på samt bli kvitt den dyre gjelden raskere. 

 

Hvorfor er refinansiering nødvendig?

I dagens forbrukersamfunn er det ganske vanlig å benytte seg av avbetaling eller kreditt. Det er ingenting i veien for å gjøre dette, men det krever at man har god kontroll på økonomien sin slik at man klarer å håndtere terminbeløpene. 

 

I tilfeller der man har samlet opp flere slike kredittavtaler, betaler man samlet sett mye mer i renter og kostnader enn hva som er nødvendig. Ved å samle gjeldsavtalene i ett enkelt lån vil man kun få én rente å forholde seg til og færre gebyrer. Dermed sparer man penger. 

Når man mister kontrollen

I andre tilfeller har man kanskje gått glipp av en innbetaling eller to, slik at rentene begynner å løpe. I tillegg har kredittgjeld ganske stive gebyrer ved forsinkelse. Dette kan føre til at man mister kontroll over økonomien og havner i en negativ gjeldsspiral. 

 

Ved å refinansiere kan man snu situasjonen og ta tilbake kontrollen.

Slik går du fram

Har du bestemt deg for å refinansiere forbruksgjelden din? Da har du gjort et godt valg! Nå gjelder det å finne det beste refinansieringslånet, med laveste rente og mest fleksible nedbetalingsplan. I samarbeid med låneagenten Axo Finans guider vi deg gjennom refinansiering:

Skaff deg oversikt

Det første du må gjøre er å få oversikt over hva du betaler i dag. Hvor mye betaler du samlet sett i renter, gebyrer og avdrag hver måned? Hva er din totale utestående gjeld? Skriv ned tallene du kommer fram til.

Søknad om refinansiering

Deretter sender du inn en søknad om refinansiering via en låneagent. Dette gjøres enkelt og raskt på nett med BankID, men kan også gjøres via post. Da må du forvente at søknadsprosessen tar lengre tid. 

 

Man kan også søke om refinansiering hos én aktuell långiver, men da går man glipp av muligheten til å sammenligne flere forskjellige tilbud.

 

I søknaden fyller du inn din totale utestående gjeld. Det er dette beløpet ditt nye lån vil ha. I de aller fleste tilfeller vil utlåneren tilby en lavere rente, jo høyere lånebeløpet er. 

Låneagenten sammenligner tilbud

Låneagenten tar hele jobben med å forhandle med långiverne og sammenligne tilbudene som kommer i retur. Tilbudene blir gitt basert på søkerens personlige opplysninger og økonomiske situasjon, i tillegg til styringsrente og interne retningslinjer. 

 

Når låneagenten sammenligner tilbud undersøkes forhold som rente, gebyrer og betingelser. Etter at sammenligningen er ferdig presenterer låneagenten det beste tilbudet.

Du mottar et tilbud

Etter at du har mottatt et tilbud er det en smal sak å undersøke om du kan spare penger på å refinansiere. Alt du trenger å gjøre er å sammenligne den nye renten med hva du betaler i dag, og se om den månedlige kostnaden blir redusert.

 

Sparer du penger på tilbudet? I så fall bør du takke ja.

 

Sparer du ikke penger på tilbudet? Snakk med låneagenten om å forhandle fram en bedre avtale. Det er viktig at du får tilbud om en lavere effektiv rente enn hva du har nå. 

 

Les også: Lån med lav rente

Reduser de månedlige kostnadene

Vi har sett eksempler på mennesker som har kuttet de månedlige kostnadene med flere tusen kroner, kun ved å refinansiere eksisterende lån. Ikke bare får de bedre oversikt over økonomien, men også større handlefrihet. Dette åpner opp for mange muligheter:

 

  • Man kan velge å betale mer i avdrag og dermed bli gjeldsfri raskere
  • Man kan velge å sette de ekstra pengene på sparekonto
  • Man kan velge å løsne opp i budsjettet og ta seg råd til nye ting

 

Tjenestene til en låneagent er gratis, og tilbudet du mottar er helt uforpliktende. Du har derfor ingenting å tape på å sende inn en søknad om å refinansiere gjelden.

 

Axo Finans følger Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis.

 

Lykke til!

Vi sammenligner disse 20 bankene for deg