Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Beste refinansieringslån

I samarbeid med låneagentenr får du hjelp til å finne beste refinansieringslån for deg.

Bedre oversikt over økonomien

Refinansiering av forbruksgjeld er ofte en svært god måte å kutte de månedlige utgiftene på. I dagens samfunn er det ikke uvanlig å bruke kredittkortet til å betale varer, ta opp forbrukslån eller binde seg til nedbetalingsplaner. Slike finansieringsmetoder kan hver for seg være gode løsninger, men dersom man sitter på flere smålån og kredittkort kan regningene begynne å hope seg opp. Her kan du lese mer om hvordan du kan finne det beste refinansieringlånet. 

Dersom man har mye forbruksgjeld er det lett å miste oversikt.

Refinansiering betyr at man samler all gjelden i ett enkelt og større lån, og dermed bare får en nedbetalingsplan å forholde seg til. Dette medfører at man kutter alle doble og unødvendige utgifter som faktura- og termingebyr. Man får også bedre betingelser på lånet. Har du mistet oversikt over gjeldsavtalene dine, er dette en god måte å ta tilbake kontrollen over økonomien på. 

Tilbud om lavere rente

Refinansiering innebærer å forhandle fram bedre vilkår på lånet. For de aller fleste er det ønskelig å senke effektiv rente, fordi man med dette enkle grepet kan spare tusenvis av kroner – noen ganger hver eneste måned. Her har de aller fleste nytte av profesjonell hjelp i forhandlingene.

 

Låneagenter hjelper forbrukere med å finne det beste refinansieringslånet, med bedre betingelser og lavere rente.

 

En justering av rentesatsen kan ha utrolig mye å si for lånets totalkostnad, spesielt hvis du har samlet opp høye beløp i gjeld. De aller fleste merker også en betydelig forskjell i de månedlige utgiftene og en stor bedring i økonomien generelt.

Mange fordeler med å refinansiere

Med større økonomisk spillerom, får man mange fordeler som gjør privatøkonomien bedre:

 

  • Du kan nedbetale lånet raskere enn planlagt, og bli gjeldsfri
  • Du får bedre oversikt og kontroll over økonomien
  • Du kan begynne å spare penger hver eneste måned
  • Du kan gi deg selv større økonomisk spillerom i hverdagen 

 

Les mer: Forbrukslån

 

Er du ute etter å forbedre privatøkonomien, er det helt essensielt at du får tilbud om en lavere rente. Du kan undersøke og sammenligne ulike rentetilbud på egenhånd, eller spare tid og penger på å gå via en låneagent. Låneagenter spesialiserer seg på å finne det beste lånetilbudet på vegne av kunder.

Låneagenten finner beste refinansieringslån

Låneagenter  er finansielle aktører som arbeider med å sammenligne lån, renter og vilkår på vegne av låntakere. Ved å søke refinansiering via en låneagent, blir søknaden videresendt til flere forskjellige banker og långivere samtidig. Etter at alle har vurdert søknaden og kommet med et tilbud, blir det beste tilbudet presentert for deg. Prosessen tar vanligvis kort tid. 

 

Ved å la långiverne konkurrere om å tilby beste refinansieringslån, bidrar låneagenter til at kostnadene på lånetilbud holdes nede.

 

Det er uforpliktende å søke refinansiering via en låneagent. I tillegg er det kostnadsfritt for kundene. Låneagenter har ikke lov til å ta betalt fra andre enn långiverne de formidler tilbud fra, og dermed er tjenesten helt gratis for deg. 

Forskjell mellom refinansieringslån og forbrukslån

låne penger

Både refinansieringslån og forbrukslån er lånetyper uten sikkerhet. Dette innebærer at långiver ikke krever noen sikkerhet eller garanti i bytte mot å låne ut penger. Et boliglån er et eksempel på et lån med sikkerhet, hvor banken har rett til å ta salgspant i boligen ved mislighold av lånet. 

 

I Norge kan man ha opptil 500.000 kroner i lån uten sikkerhet.

 

Et lån uten sikkerhet innebærer dermed en større risiko for långivere. De kan låne ut pengene, men har ingen måte å kreve tilbake verdiene på hvis låntaker ikke betaler for seg. For å veie opp for denne risikoen setter långiver en høyere risikopremie på lånet. Derfor har lån uten sikkerhet høyere rente enn sikrede lån. 

 

Et forbrukslån kan brukes til hva som helst, mens et refinansieringslån skal gå til nettopp refinansiering. Som følge av at det stilles krav til lånet, er refinansieringslån hakket billigere enn forbrukslån. Lånets kostnad er alltid et uttrykk for långivers risiko.

Slik bestemmes lånets kostnad

For å finne beste refinansieringslån må man på renter og gebyrer. Nominell rente er det samme som lånets grunnkostnad, og bestemmes blant annet av markedssats og bankens interne vurdering. Effektiv rente synliggjør alle kostnadene knyttet til et lån, og inkluderer både gebyrer og andre kostnader. For å finne ut av hva lånet faktisk koster deg, må du altså se på effektiv rente. 

 

I hver lånesøknad bestemmes effektiv rente av låntakers personlige og økonomiske situasjon. 

 

Lånets kostnad er derfor knyttet til den enkelte låntaker. Det blir gjort en individuell vurdering av hver eneste lånesøknad, og det er derfor ikke mulig å vite hva man kan få i rente på forhånd. Gjennom en lånekalkulator kan man få en indikasjon på hva slags rente långiver opererer med, og dette kan være praktisk for deg som vil planlegge nedbetalingen før du søker om lån.  

Slik søker du om lån til refinansiering

Axo Finans

Å ta opp et refinansieringslån, betyr i praksis at man erstatter eksisterende gjeld med ny gjeld. Formålet er å få bedre betingelser på den nye gjeldsavtalen enn hva man hadde på den gamle, slik at man kan senke kostnadene knyttet til lånet. Det er lurt å sende inn en uforpliktende søknad fra tid til annen, for å undersøke om du fortsatt har den beste lånerenten som det er mulig å få. 

 

Les mer om hvordan du går fram for å refinansiere her.

 

Vanligvis søker man gjennom et elektronisk søknadsskjema hos en låneagent eller direkte hos långiveren. Da fyller man blant annet ut:

 

  • Den totale gjelden, altså hvor mye man ønsker å låne
  • Hvor lang nedbetalingstid man vil ha (husk at lengre nedbetalingstid betyr høyere kostnader totalt sett)
  • Opplysninger om personlige og økonomiske forhold
  • Kontaktinformasjon

 

Deretter er det bare å klikke send, og vente på å motta et tilbud i retur. Tilbudet er uforpliktende og det er kostnadsfritt å sende inn en søknad. Du har derfor ingenting å tape på å sjekke rentetilbudet andre steder. 

 

Søk via en låneagent og motta beste refinansieringslån for deg!

Tjenestene sammenligner kun banker som er lisensierte finans – og kredittselskaper regulert av Finanstilsynet.