Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Refinansiering

På denne siden finner du en oversikt over ulike tilbydere av refinansieringslån samtidig som vi veileder deg gjennom refinansiering fra A til Å.

I denne guiden får du all informasjonen du trenger om refinansiering, samt hvordan du skal gå fram for å kutte rentekostnadene og få bedre oversikt over økonomien.

Hva er refinansiering?

Refinansiering innebærer at man tar opp et lån som brukes til å erstatte eksisterende gjeld. Deretter får en ny låneavtale som man betaler ned på. For at refinansiering av lån skal være gunstig må man få en låneavtale med lavere effektiv rente samt bedre vilkår og betingelser enn hva man tidligere har hatt.

 

Refinansiering betyr å erstatte eksisterende gjeld med ny gjeld.

Å samle gamle lån er spesielt gunstig i tilfeller hvor man har usikret gjeld, slik som kredittgjeld, smålån, forbrukslån og tilsvarende. Slike gjeldsavtaler kan ha svært høy rente, og dersom det totale gjeldsbeløpet er høyt, kan en justering av renten ha mye å si for totalkostnaden av lånet.

Hva er et refinansieringslån?

Et refinansieringslån er et lån som brukes til å betale ut gammel gjeld, gjerne usikrede lån som forbrukslån, smålån, kredittkortgjeld og produkter kjøpt på avbetaling. 

 

For privatpersoner med mye gjeld i usikrede lån, lønner det seg å samle gjelden. Ikke bare sparer man penger hver måned på å redusere gebyrutgifter, man får også bedre kontroll på økonomien.

Kan man samle mange lån?

Applying for a loan with computer and calculator

For de som betaler ned på mange lån samtidig, er det spesielt gunstig å refinansiere gjelden. Årsaken til dette er at långivere som oftest gir tilbud om en lavere rente jo høyere lånet er. Har du for eksempel tre kredittkort og et forbrukslån som du betaler ned på samtidig, vil du samlet sett få en lavere rente og færre gebyrer ved å samle all gjelden i ett enkelt lån. 

 

Det lønner seg alltid å samle smålån i ett enkelt lån.

 

Det finnes eksempler på privatpersoner som har spart flere tusen kroner i rentekostnader hver eneste måned. Ved å samle gjelden i ett lån, får man bare én faktura i måneden. Ikke bare gjør dette økonomien bedre og mer oversiktlig, det gjør det også mulig å bli gjeldsfri raskere enn planlagt. 

Bør jeg refinansiere usikret gjeld?

Dersom du sitter på usikret gjeld, bør du undersøke muligheten for å refinansiere. I de aller fleste tilfeller vil det lønne seg, men det forutsetter at du får en ny avtale med bedre vilkår og betingelser enn hva du har nå. Hos låneagentene kan du sende inn en uforpliktende søknad og motta svar i løpet av noen få timer. 

Du bør undersøke følgende forhold:

 • Er renten lavere enn hva du betaler i dag?
 • Følger det gebyrer med lånet, og hva er i så fall disse?
 • Er låneavtalen fleksibel med rom for utsettelse?
 • Hvor lang er nedbetalingstiden?
 • Er månedskostnaden lavere enn det du samlet sett betaler i dag?

 

Låneagentene gjør jobben med å sammenligne tilbudene for deg.

Bør jeg refinansiere via en låneagent?

Du trenger ikke å gå veien gjennom en låneagent for å refinansiere gjeld, men i mange tilfeller vil det være til god hjelp. For vanlige mennesker er det ikke lett å forstå seg på finansielle termer og uttrykk. En gjeldsavtale kan være både komplisert og lang, og det kan være en fordel med profesjonell bistand når det er snakk om økonomiske avtaler. 

 

En låneagent har ikke lov til å ta betalt fra andre enn långiverne man formidler lån fra. Som privatperson betaler du derfor ingenting for å benytte deg av slike tjenester. Med andre ord: Du har ingenting å tape på å benytte deg av en låneagent.

 

Søk refinansiering av lån via en låneagent – de vet hvordan man skal forhandle med banken for å få en lavere rente.

Hvilken låneagent skal jeg velge?

hva er refinansiering
Uansett hvilken låneagent du benytter deg av, er det greit å undersøke at de følger Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis. Da kan du være sikker på at du har med en profesjonell aktør å gjøre, og at du er i gode hender. Noen kjennetegn på en god låneagent er:

 • Følger Finanstilsynets retningslinjer
 • Har begrensninger på hvor mye man kan låne
 • Setter krav til den som søker
 • Har gode kontakter i finansbransjen

En låneagent er pliktig til å opplyse om hvilke banker og utlånere man samarbeider med. Informasjon om dette bør derfor være lett tilgjengelig på deres nettsider. 

Refinansiering hos en låneagent betyr:

 • Du får presentert det beste tilbudet, uforpliktende og kostnadsfritt
 • Bedre oversikt over privatøkonomien
 • Mulighet til å bli kvitt den dyre gjelden raskere