Meny

Et kommersielt samarbeid med Crew Media.

Axo form

Nominell rente fra 6,39% til 21,95%. Effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, Totalt: 140.256.

Refinansiering

I samarbeid med låneagenten Axo Finans veileder vi deg gjennom refinansiering fra A til Å. 

I denne guiden får du all informasjonen du trenger om refinansiering, samt hvordan du kan gå fram for å kutte rentekostnadene og få bedre oversikt over økonomien.

Hva er refinansiering?

Refinansiering innebærer at man tar opp et lån som brukes til å slette eksisterende gjeld, og deretter får en ny låneavtale som man betaler ned på. For at refinansiering skal være gunstig må man få en låneavtale med lavere effektiv rente samt bedre vilkår og betingelser enn hva man tidligere har hatt.

Refinansiering betyr å erstatte eksisterende gjeld med ny gjeld.

Refinansiering er spesielt gunstig i tilfeller hvor man har usikret gjeld, slik som kredittgjeld, smålån, forbrukslån og tilsvarende. Slike gjeldsavtaler kan ha svært høy rente, og dersom det totale gjeldsbeløpet er høyt kan en justering av renten ha utrolig mye å si for totalkostnaden av lånet

Applying for a loan with computer and calculator

Hva er et refinansieringslån?

Det finnes mange forskjellige typer benevnelser på lån, og et av disse er refinansieringslån. Slike lån er som navnet tilsier skreddersydd for refinansiering, og forutsetter at pengene går til å betale ut eksisterende gjeld.

Et refinansieringslån er skreddersydd for å samle gjeld uten sikkerhet i ett enkelt lån.

For privatpersoner med mye gjeld i usikrede lån, er refinansiering ofte den beste løsningen når gjelden blir vanskelig å håndtere. Dette gjør privatøkonomien mer oversiktlig, og i de aller fleste tilfeller blir rentekostnadene en hel del lavere.

Kan man samle mange lån?

For de som betaler ned på mange lån samtidig, er det spesielt gunstig å refinansiere gjelden. Årsaken til dette er at långivere som oftest gir tilbud om en lavere rente jo høyere lånet er. Har du for eksempel tre kredittkort og et forbrukslån som du betaler ned på samtidig, vil du samlet sett få en lavere rente og færre gebyrer ved å samle all gjelden i ett enkelt lån.

Det lønner seg alltid å samle smålån i ett enkelt refinansieringslån.

Det finnes eksempler på privatpersoner som har spart flere tusen kroner i rentekostnader hver eneste måned. Ved å samle gjelden i ett lån, får man bare én faktura i måneden. Ikke bare gjør dette økonomien bedre og mer oversiktlig, det gjør det også mulig å bli gjeldsfri raskere enn planlagt.

Bør jeg refinansiere usikret gjeld?

Dersom du sitter på usikret gjeld, bør du undersøke muligheten for å refinansiere. I de aller fleste tilfeller vil det lønne seg å refinansiere kredittkortgjeld og smålån, men det forutsetter at du får en ny avtale med bedre vilkår og betingelser enn hva du har nå. Hos låneagenten Axo Finans kan du sende inn en uforpliktende søknad om å refinansiere, og motta svar på om det vil lønne seg i løpet av noen få timer. Du bør undersøke følgende forhold:

 • Er renten lavere enn hva du betaler i dag?
 • Følger det gebyrer med lånet, og hva er i så fall disse?
 • Er låneavtalen fleksibel med rom for utsettelse?
 • Hvor lang er nedbetalingstiden?
 • Er månedskostnaden lavere enn det du samlet sett betaler i dag?

Låneagenten Axo Finans gjør jobben med å sammenligne tilbudene for deg.

hva er refinansiering

Bør jeg refinansiere via en låneagent?

Du trenger ikke å gå veien gjennom en låneagent for å refinansiere gjeld, men i mange tilfeller vil det være til god hjelp. For vanlige mennesker er det ikke lett å forstå seg på finansielle termer og uttrykk. En gjeldsavtale kan være både komplisert og lang, og det kan være en fordel med profesjonell bistand når det er snakk om økonomiske avtaler.

En låneagent har ikke lov til å ta betalt fra andre enn långiverne man formidler lån fra. Som privatperson betaler du derfor ingenting for å benytte deg av slike tjenester. Med andre ord: Du har ingenting å tape på å benytte deg av en låneagent.

Låneagenten vet hvordan man skal forhandle med banken for å få en lavere rente.

Hvilken låneagent skal jeg velge?

Uansett hvilken låneagent du benytter deg av, er det greit å undersøke at de følger Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis. Da kan du være sikker på at du har med en profesjonell aktør å gjøre, og at du er i gode hender. Noen kjennetegn på en god låneagent er:

 • Følger Finanstilsynets retningslinjer
 • Har begrensninger på hvor mye man kan låne
 • Setter krav til den som søker
 • Har gode kontakter i finansbransjen

En låneagent er pliktig til å opplyse om hvilke banker og utlånere man samarbeider med. Informasjon om dette bør derfor være lett tilgjengelig på deres nettsider. Kundeservice og personlig oppfølging er andre ting som kjennetegner en god låneagent, så det kan være en fordel å sjekke hva andre kunder har sagt om tjenesten.

Refinansiering hos en låneagent betyr:

 • Du får presentert det beste tilbudet, uforpliktende og kostnadsfritt
 • Bedre oversikt over privatøkonomien
 • Mulighet til å bli kvitt den dyre gjelden raskere

Via Axo Finans kan man søke om refinansiering fra 10 000 til 500 000 kroner med en nedbetalingstid på opptil 15 år.