Meny

Sverre Bjørstad Graff

Mine siste artikler
Unikt bilde av Hitler solgt på auksjon
Den jødiske jenta på bildet smeltet Hitlers hjerte og fikk ham til å gjøre unntak fra sin egen forkvaklede ideologi. Tirsdag ble bildet solgt for 9000 dollar.
Trapp fra Eiffeltårnet kan bli din
En vindeltrapp fra Eiffeltårnet går snart under hammeren ved Artcurial auksjonshus i Paris.
Fant «super-Jord» i vårt kosmiske nabolag
En isplanet tre ganger større enn jorden ser ut til å gå i bane rundt en av solens aller nærmeste naboer i rommet, Barnards stjerne.
Gigantisk meteorittkrater funnet under isen på Grønland
En internasjonal forskergruppe har funnet et enormt nedslagskrater etter en meteoritt under innlandsisen nord på Grønland.
Historisk brev fra Einstein solgt på auksjon - advarte mot antisemittismen
I brevet fra 1922 advarte den tyske vitenskapsmannen mot voksende nasjonalisme og antisemittisme. Nå har brevet blitt solgt på auksjon for nærmere 40.000 dollar.
100 år gammel dame til Merkel: Er du Macrons kone?
Relasjonen mellom Tysklands president Emmanuel Macron og den tyske forbundskansleren Angela Merkel er så god at en 100 år gammel fransk dame trodde de var et par. Nå går videoen av den sjarmerende eldre damen verden rundt.
Dansk-norsk krigsskip fra 1700-tallet funnet
Natten mellom 29. og 30. september 1780 sank en av de store stoltheter fra den dansk-norske flåten utenfor Læsø i Danmark. Nå er vraket av den store seilskuten funnet.
Slik reiser vi i 2019
Neste år vil vi fokusere mer på klimasmarte reiser med elbil samt oppsøke steder langt vekk fra masseturismen, spår reisemagasinet Lonely Planet.
Arkeologer fant mumifiserte biller og katter under utgraving i Egypt
Egyptiske arkeologer har funnet 6000 år gamle mumifiserte skarabeer, et titalls kattemumier og rundt 100 forgylte kattestatuer under utgraving i nekropolis. – Dette er veldig, veldig uvanlig, sier begeistret forsker.
Ingen hadde fortalt dem at første verdenskrig var over
Tre dager etter første verdenskrig offisielt var slutt, falt krigens siste skudd i det nåværende Zambia. Ifølge historien skyldtes det at noen hadde feiret så hardt at de glemte å fortelle at krigen var over.