Ole Peder Giæver

Journalist
Mine siste artikler
Janne Jemtlands forsvinning: Politiet utelukker ikke at blodspor er plantet
13 dager har gått siden Janne Jemtland (36) forsvant. Fortsatt står politiet uten svar på hva som har skjedd.
– Russland simulerte fullskala krig mot Nato
Den store russiske krigsøvelsen Zapad i september var en øvelse på et «fullskala militærangrep mot Nato», mener Estlands forsvarssjef.
– Tok feil om vektløs vekst
«Jeg vokste ni cm på tre uker», skrev den japanske astronauten på Twitter mandag. Onsdag ba han om unnskyldning i samme kanal: Det var «bare» to centimeter.
– Jeg vokste ni centimeter på tre uker
Den japanske astronauten Norishige Kanai er bekymret for om han får plass i setet på vei hjem fra romstasjonen, etter å ha vokst 9 cm på bare tre uker i rommet.
Da det snødde i Sahara
Søndag opplevde algeriere i Sahara-ørkenen litt av et vinterlandskap. Det falt opptil 40 cm snø på sanddynene.
«Et av de mest foruroligende palestinske barna jeg møtte»
«Hun lo og sa hun ikke ante hvor mange ganger hun hadde opplevd tåregass», skriver en journalist som møtte Ahed Tamimi som 12-åring.
Trump-boka: – En vellykket provokasjon
Michael Wolff ble verdensberømt over natta, og ligger an til å få en bestselger med boka om Trumps presidentperiode. Kritikere mener forfatteren tidligere har hatt en omtrentlig omgang med sannheten.
Xi til Kinas hær: – Frykt ikke døden
I en stormønstring av verdens største hær denne uken krever Kinas mektige leder Xi Jinping at soldatene ikke skal frykte hverken «tunge byrder eller døden».
«Donald Trump ville ikke bli president»
Sprengstoff i fersk bok om Trump-administrasjonen. Forfatter Michael Wolff hadde eksklusiv tilgang til kretsen omkring Trump.
«Ulikt noe i Iran siden revolusjonen i 1979»
Unge og arbeidsledige har rast mot regimet en uke. 21 har mistet livet. Torsdag ser det ut til at protestene avtar i Iran.