Meny

Ole Peder Giæver

Journalist
Mine siste artikler
«Banksy» fra Bristol - fortsatt et kunst-mysterium
Den mystiske gatekunstneren «Banksy» har bygget seg opp et internasjonalt ry gjennom spektakulære og underfundige stunt de siste 20 årene. Forrige helg «selvmakulerte» et av hans verk da det gikk under hammeren for 11 millioner kroner.
Stephen Hawkings siste bok: «Korte svar på store spørsmål»
Forleggeren lover «forsøk på svar på noen av universets største spørsmål» når den avdøde kosmologen Stephen Hawkings siste bok utgis til neste uke.
Ringenes Herre-regissør med dokumentar om første verdenskrig
Peter Jackson har finstilt, fargelagt og skjerpet kvaliteten på 100 år gammel arkivfilm fra første verdenskrig, i et nyskapende dokumentarprosjekt.
Brukte sjelden meteoritt som dørstopper - i 30 år
En gårdeier fra Michigan i USA kontaktet geologene ved et lokalt universitet, for å be om en vurdering av en stein han hadde hatt i 30 år.
Saga (8) fant 1500 år gammelt sverd i innsjø
«Pappa, jeg har funnet et sverd», ropte 8 år gamle Saga fra Sverige i sommer på en badetur. Det viste seg å være et sjeldent funn fra jernalderen.
– En av verdens raskest voksende flyktningkriser
– Det er mye snakk om å hjelpe flyktninger og fordrevne «der de er», men vestlige land kutter i sine bistandsbudsjett samtidig som de stenger grensene, sier Flyktninghjelpens landdirektør i DR Kongo til ABC Nyheter.
Nye spor i jakten på solsystemets ukjente gigant
Dvergplaneten «Goblin» - helt ytterst i solsystemet - later til å bli påvirket av gravitasjonen til et mye større objekt, langt ute i vårt eget solsystem.
Statens strålevern: – Ikke utenkelig med bruk av atomvåpen på norsk jord
«Norske myndigheter ser igjen på bruk av kjernefysiske våpen nær eller på norsk territorium som et ikke utenkelig scenario», heter det i en fersk trusselvurdering fra Statens strålevern.
Trumps strategi i handelskrigen med Kina: – Ydmykelser og utskjelling
Mandag trådte de økte amerikanske tollsatsene mot Kina i kraft, og Kina har svart med mottiltak. – Utvilsomt en handelskrig, sier sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea.
Vellykket oppskyting av «Norges første romrakett»
Noe over klokken 14 torsdag gikk den eksperimentelle, helnorske romraketten Nucleus 100 km til værs fra Andøya Space Center i Nordland. Se video.