Ole Peder Giæver

Journalist
Mine siste artikler
Programvaren påvirket valget av Trump 2016
Bedriften skaffet data fra 50 millioner Facebook-profiler uten brukernes tillatelse i 2014. To år senere la opplysningene grunnlaget for programvare som påvirket det amerikanske presidentvalget, skriver New York Times.
– Folk graver i søpla etter mat
Matmangel, enorm fattigdom og en flyktningkrise uten sidestykke i regionen. Situasjonen i Venezuela er på bristepunktet før presidentvalget i mai.  
– Alle vet at Putin vinner
Det er ingen tvil om valgresultatet i Russland 18. mars. Vladimir Putin (65) vil bli president for fjerde gang. 
Video: Væpnet politimann sto utenfor skolen mens skyting pågikk
Politimannen som var først på stedet under skoleskytingen i Florida i februar, valgte ikke å gå inn. Nå er video frigitt som viser hendelsene utenfor bygning 12.
– Dataangrep mot atomanlegg og kritisk infrastruktur
Amerikanske myndigheter har anklaget Russland for å infiltrere strømnett, kraftverk og luftfart med datavåpen.
– Yngste kjente offer var ni år
Bashar al-Assads styrker og regjeringsvennlig milits i Syria har voldtatt kvinner, jenter, gutter og menn som straff, tortur og terrorisering av hele samfunn.
– Trumps CIA-sjef må pågripes hvis hun reiser til Europa
USAs president Donald Trumps favoritt til ny CIA-sjef står overfor tøffe spørsmål i den kommende Senats-høringen før hun kan tiltre. En europeisk organisasjon krever at hun arresteres for sin rolle i CIAs program med hemmelige fengsel.
Raser mot Trumps nye topp-spion: – Bokstavelig talt en krigsforbryter
Gina Haspel (61) er president Donald Trumps favoritt som ny CIA-direktør. Fra 2002-2005 var hun knyttet til spion-organisasjonens RDI-program, som involverte bortføring av mistenkte terrorister, waterboarding og hemmelige fengsel.
– Vil unngå militær løsning
Nigerias myndigheter håper å unngå blodbad ved å gå i forhandlinger med ekstremistgruppen Boko Haram. 110 elever er fortsatt savnet etter angrepet mot en skole 19. februar.
– Ingen ting tyder på at Trump er skarp nok til dette spillet
Med et toppmøte med den amerikanske presidenten vil Nord-Korea allerede ha oppnådd sitt høyeste utenrikspolitiske mål, mener flere eksperter.