Meny
avatar

Ola Karlsen

Journalist
Mine siste artikler
Høyesterett lar NAV overprøve sykemelding
NAV har fått rett til å overkjøre fastlegens vurderinger. Høyesterett har akseptert et avslag på sykepenger til kvinne i «situasjonsbetinget» psykisk ubalanse.
Kvinne bosatt på Vestlandet tiltalt for IS-deltakelse
En somalisk statsborger bosatt på Vestlandet er den første kvinnen som blir terrortiltalt i Norge. Hun er tiltalt for å ha utviklet og spredd IS-propaganda.
Millionkrav etter fregatt-havariet
For å unngå forurensning ble oppdrettsørrett til en verdi av 40 millioner kroner flyttet etter fregatthavariet. Oppdretteren krever 1 million i erstatning.
Nytt «Mao-land» skal bli større enn Disney
Et kinesisk selskap vil bli større enn Disneys fornøyelsesparker. Et nytt «Mao-land» skal åpne ballet.
Krigshelten August Rathke skuffet over avtalebrudd om Lingeklubben
I flere brev har den 93-årige Linge-mannen August Rathke gått til angrep på Forsvarsdepartementet. Han mener det er begått «et brutalt brudd» på en inngått avtale om bruken av klubbens lokaler, Lingeloftet.
Kripos viser til rekordlave drapstall i Norge
En rekke oppsiktsvekkende drapssaker har preget høsten. Men ikke siden 60-tallet har det blitt begått så få drap i Norge som i 2018, viser tall fra Kripos.
Tvilling-mishandling opp for retten
I fjor ble det avdekket tilsammen 13 ribbensbrudd på to seks måneder gamle brødre. Nå starter rettssaken hvor småbarnsforeldrene er anklaget for grov mishandling.
Finnmark på FNs verdensarvliste
I norsk krigshistorie står tvangsevakueringen og brenningen av Finnmark og Nord-Troms i 1944 frem som et brutalt masseovergrep. Nå havner dokumentene på UNESCO-liste.
60 ulver har blitt «borte», frykter tyvjakt
Tyvjakt på ulv i Skandinavia har økt 50 prosent de siste 6-7-årene, mener svensk ulveforsker. – Disse ulvene forsvinner bare, sier Olof Liberg.
Utvider siktelsen mot hans norske jihad-kjæreste (31)
I vår ble en 38-åring dømt i Storbritannia til åtte års fengsel for terrorplaner mot dronningen, jøder og fotballfans. Nå utvides siktelsen mot hans 31-årige norske kjærestet.