Meny
avatar

Ola Karlsen

Journalist
Mine siste artikler
Kong Haakon ble presset til sitt endelige «nei»
Det var britisk press og en trussel om å overta handelsflåten som fikk Kong Haakon til å forlate Norge 7. juni 1940. Han hadde egentlig bestemt seg for å bli, skriver professor Tore Pryser i en ny bok.
Sjekk hvem som eier alle norske aksjer
Hvem eier hva i Norge? I Skatteetatens database over aksjeeierne kan du nå søke etter hvem som eier hvilke aksjer i Norge.
80 norske på hemmelig terrorliste
Norsk politi har ført opp 80 navn på en europeisk trussel-liste. Det er snakk om personer som ikke er dømt eller formelt ettersøkt, men bare under mistanke.
Utnyttet norsk kvinne til prostitusjon
«Æ klare ikke være her ett døgn til. Dæm e grusom», skrev den fortvilte kvinnen til sin fostermor i 2012.
Utnyttet gravid datter (14) til å stjele
To voksne fra en beryktet kriminell familie tok to mindreårige jenter med til Oslo og presset dem til å jobbe som lommetyver. Den yngste (14) var gravid da de ble tatt.
Python-legende håner Trump
Eric Idle fra Monty Python har oppdatert sitt humoristiske blikk på USA – og dermed også Trump. Nobelprisen er en del av den nye versjonen. Say No More.
Et «flytende Tsjernobyl» taues langs Norskekysten
Verdens første flytende atomkraftverk «Akademik Lomonosov» slepes denne helgen inn i norske farvann. Kystverkets overvåkningsfly vil følge ferden langs kysten, og norsk beredskap er mobilisert.
Ottos mamma vil ydmyke Nord-Korea
Mora til den amerikanske studenten som i fjor ble sendt dødssyk hjem fra Nord-Korea, bærer nag. I går gjorde Cindy Warmbier det klart at hun ønsker å ydmyke Kim Jong-un.
Smugling med vannskuter tar 30 minutter fra Afrika til Europa
19 medlemmer av en organisert smuglerrute ble i forrige uke arrestert i Spania. De brukte vannskutere til å smugle mennesker og narko fra Marokko.
Majones-milliardærer avslørt med lite delikat fabrikk
De styrtrike norske eierne av Mills og Delikat, familien Heje, anklages for svært uhygienisk produksjon i Danmark.