Meny
avatar

Elisabeth Bergskaug

Journalist

Jeg jobber som journalist i ABC Nyheter. Tips meg gjerne om saker relatert til samferdsel, transport og motor.

Mine siste artikler
Forsker med overraskende funn: De som bor i Oslo sentrum trives best
Selv familier med barn trives bedre i nabolaget dersom de bor i Oslo sentrum istedenfor i en forstad 5-15 kilometer unna bykjernen, ifølge en ny studie.
Skifergruvene i Wales: Philip lever med arven fra mørket
Kaldt, ensomt, slitsomt, deprimerende og veldig mørkt. – Noen har en følelse av romantisk nostalgi for gruvene. Men dette stedet var helvete.
TØI: Flere barrierer for klimavennlige byer
Mangel på kunnskap står i veien for klimavennlige byer. – Det er interessant at vi bygger byer for biler og byer for klima på èn og samme tid, sier TØI-forsker Aud Tennøy.
MDG-Lan: – Sjokkert over hvor mye regjeringen somler med hurtigladere
Elbil-salget i Norge har skutt i været, men Finnmark har fortsatt ikke én eneste hurtiglader i fylket. MDG krever at regjeringen tar grep.
MDG: – En sånn tallmagi gjør man bare om man vil kamuflere sannheten
MDGs Une Bastholm mener finansminister Siv Jensen (Frp) manipulerer og trikser med klimatall.
Ruter kjører eldre i Oslo dør til dør for 17 kroner
– Kaster vi bort penger på eldre? Ja, på en måte. Men totalt sett kan samfunnet gå i null, sier Claes Kanold i kollektivselskapet Ruter. 
Cruisenæringen: – Nullutslipp i verdensarvfjordene i 2026 er umulig å få til
Stortinget har vedtatt et krav om nullutslipp fra turistskip- og ferger i verdensarvfjordene senest i 2026. Næringen ønsker å bli grønnere, men mener målet er helt urealistisk.
Teknologien som hjalp Martin Kolberg etter ulykken
Hjelpesystemet «Volvo on Call» skaffer automatisk hjelp etter at en bilulykke har funnet sted. Teknologien blir stadig vanligere i nye biler.
MDG om Elvestuens Oslo-utspill: – Det er direkte flaut
Byråd Hanna Marcussen reagerer på at klimaminister Ola Elvestuen (V) og Venstre forsøker å stjele æren for klimapolitikken i Oslo.
Slik lagrer du bobilen trygt for vinteren
Flere nordmenn enn noen gang før eier bobil. Om du ikke har planer om bruke bobilen i årets kaldeste måneder, er det flere ting du bør passe på før du setter den bort for vinteren.