Kraftig fall på Oslo Børs – oljeprisen fortsetter nedover

Oslo Børs faller kraftig onsdag. Fallet knyttes til et fall i oljeprisen, som igjen knyttes til Opec-møtet i helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Oslo Børs faller kraftig onsdag. Fallet knyttes til et fall i oljeprisen, som igjen knyttes til Opec-møtet i helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo Børs er ned 1,9 prosent tirsdag formiddag. Oljeprisen fortsetter nedover, og et fat nordsjøolje omsettes for 77,16 dollar fatet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag var oljeprisen for første gang siden februar på under 80 dollar fatet. Nå handles den altså for 77,16 dollar fatet rundt klokken 11.40, noe som er en nedgang på om lag 1,2 prosent siden midnatt.

Oljeprisfallet knyttes til Opec-møtet i helgen, der det ble enighet om å forlenge de frivillige kuttene i oljeproduksjonen for Russland og Saudi-Arabia inn mot neste år. Noen kutt blir gradvis reversert i oktober, noe som er tidligere enn antatt.

– Oljeprisfallet er helt klart knyttet til OPEC-møtet i helgen. Det var en endring i kommunikasjonen i OPEC+. Selv om de tidligere ikke sa det, var de veldig tydelige på at de kuttet for å få prisene der de ville ha dem. Nå snakker de plutselig eksplisitt på at de ikke bare vil ha pris, men også volum i markedet, sier SEB-råvareanalytiker Bjarne Schieldrop til E24.

Flere av de mest toneangivende selskapene på Oslo Børs er også ned tirsdag formiddag.

Ved 11.40-tiden er Equinor ned 3,09 prosent, Aker BP er ned 3,01 prosent, Vår Energi er ned 3,90 prosent, og Kongsberg Gruppen faller 2,51 prosent.