Solgte Beitostølen-hytte for 23 millioner

STIV PRIS I TRÅTT MARKED: Anders Lysholm, her fotografert ved en helt annen hytte.
STIV PRIS I TRÅTT MARKED: Anders Lysholm, her fotografert ved en helt annen hytte. Foto: Gard Setsaas / Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Lysholm i Privatmegleren melder om et kjøligere hyttemarked på fjellet. Det hindret ikke en hytte fra å bli solgt for 23 millioner på Beitostølen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert i Finansavisen.

HYTTE: – Det var en off market-hytte som gikk for 23 millioner, sier eiendomsmegler Anders Lysholm i Privatmegleren Dyve & Partnere.

Kontoret holder til i Oslo, men Lysholm har spesialisert seg på Beitostølen. Om hytta som nylig omgikk offentligheten på Finn.no og ble solgt i hemmelighet vil han ikke si stort – annet enn at den ikke tidligere er omsatt, men heller ikke er helt ny.

Finansavisen har tidligere omtalt en lokal omsetningsrekord på 13,4 millioner kroner. Det skjedde da en hytte på 212 kvadratmeter i Reksla ble solgt i mars i fjor.

Samtidig var imidlertid en annen Beitostølen-hytte til salgs for hele 34 millioner kroner, så at det fantes flere dyre hytter som ennå ikke var blitt videresolgt fra sine første eiere var velkjent. Da hytta endelig ble solgt i oktober i fjor, endte prisen på 29,5 millioner kroner – som dermed er gjeldende rekord. Det var Dagens Næringsliv som først meldte om salget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Er markedet ellers blitt kjøligere?

– Ja, man merker situasjonen, men jeg synes likevel vi har solgt bra i september og oktober. I det nye byggetrinnet i Riddertunet har vi solgt 12–13 leiligheter, i tillegg til et par–tre resalg. Så leilighetene går veldig bra. Vi har også solgt to–tre hytter.

Gjerdet fyller seg opp

Lysholm anslår at hytteprisene på Beitostølen har minket med cirka 10 prosent det seneste året.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Folk er der, men det er klart at veldig mange velger å sitte på gjerdet.

– Kanskje ikke så rart hvis prisene skal ytterligere ned?

– Det kan hende prisene skal lite grann ned, men om du skal ha en hytte i noen generasjoner, bør det ikke ha så mye å si, sier Lysholm på eksemplarisk meglermanér.

– Men nå kan man gjøre et hyggelig kjøp. Det er ofte ikke konkurranse med andre budgivere, men direkte forhandlinger mellom kjøper og selger, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kjøperne forventer å få en rabatt.

– Sunnere marked

Samtidig er det ingen kø ut av hyttemarkedet, ifølge Lysholm.

– De fleste ikke selge, og bruker hytta som vanlig. Om markedet hadde vært slik det var for ett år siden, hadde jeg nok solgt et par til av hyttene jeg har liggende ute nå, men det er ingen dramatikk.

– Man burde egentlig sammenligne med markedet i 2018 og 2019, og da er det ikke så stor forskjell. De to seneste årene har markedet vært i ubalanse – folk kjøpte usett og på Facetime. Markedet nå er sunnere, og det er ikke full stopp, hevder han.