Kraftig fall på Oslo Børs – hovedindeksen ned 2,5 prosent

<p>Etter drøyt tre timers handel var indeksen ned rundt 2,5 prosent. På det meste mandag formiddag var fallet på 2,75 prosent.</p>
Etter drøyt tre timers handel var indeksen ned rundt 2,5 prosent. På det meste mandag formiddag var fallet på 2,75 prosent. Foto: Erik Johansen / NTB

Hovedindeksen på Oslo Børs falt rundt 2,5 prosent i løpet av formiddagen mandag. Utviklingen settes i sammenheng med amerikansk uro og børsfrykt i Hongkong.

Hovedindeksen falt umiddelbart etter at børsen åpnet for handel mandag formiddag.

Den negative utviklingen forsterket seg, og etter drøyt tre timers handel var indeksen ned rundt 2,5 prosent. På det meste mandag formiddag var fallet på 2,75 prosent.

Prisen på nordsjøolje falt rundt 2,3 prosent til rundt 73,8 dollar fatet.

Utviklingen ses i sammenheng med et relativt kraftig fall på Hongkong-børsen mandag. Hang Seng-indeksen var ned 4 prosent i tidlig handel på grunn av frykt for at den kinesiske eiendomsgiganten China Evergrande skal kollapse.

Også Europas viktigste børser åpnet markant ned mandag etter et kraftig børsfall i Asia.

Londons FTSE 100-indeks var ned 1 prosent, Frankfurts DAX 30 falt 1,9 prosent, mens Paris' CAC 40 åpnet 1,7 prosent ned. Også her ble den negative utviklingen forsterket utover formiddagen.

Det er også uro for situasjonen i USA, med frykt for inflasjon, stadig verre coronasmitte og muligheter for at sentralbanken begynner å trappe ned på krisetiltakene.

Personvernpolicy