Kommuneledere slår corona-alarm om bydel i Oslo

Nav ser med bekymring på utviklingen i arbeidsledighet i bydelen Alna i Oslo kommune. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Nav ser med bekymring på utviklingen i arbeidsledighet i bydelen Alna i Oslo kommune. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nav-sjefen og bydelsdirektøren i Alna slår alarm om konsekvensene av høy ledighet og økt pågang av personer som trenger sosialhjelp på grunn av coronapandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tall fra Beredskapsetaten i Oslo viser at bydelen Alna i Oslo kommune per 7. august hadde 343 registrerte coronatilfeller.

Det er flest av alle de 15 bydelene i Oslo, melder VG. Målt i forhold til antall innbyggere har kun Stovner en høyere andel smittede.

Nå ser fungerende Nav-leder Ann-Kari Staveli i Bydel Alna og fungerende bydelsdirektør Halvor Voldstad med bekymring på utviklingen i arbeidsledighet.

– Et illevarslende tegn for bydelen er at nedgangen i arbeidsledige fra mars til mai kun er på 25 prosent, mot et snitt for Oslo på 37 prosent, skriver de to kommunelederne i en søknad om ekstra midler for å håndtere konsekvensene av coronakrisen.

– Vi frykter at dette kan bety at covid-19-krisen har utløst en vedvarende økt andel arbeidsløse i bydelen, skriver Staveli og Voldstad i søknaden.

Fra februar til juli økte tallet på sosialhjelpsbrukere i Alna fra 690 til 800.

– Vi er veldig bekymret over utviklingen, sier Staveli til VG.