Hotellbransjen i Oslo sliter, mens rommene i Bodø og Kristiansand fylles

<p>Oslo-hotellene klarte kun å fylle 39,6 prosent av rommene i forrige uke. Gjennomsnittet så langt i juli er på rundt 36 prosent, mot 64 prosent fra året før.</p>
Oslo-hotellene klarte kun å fylle 39,6 prosent av rommene i forrige uke. Gjennomsnittet så langt i juli er på rundt 36 prosent, mot 64 prosent fra året før. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

I forrige uke sto 6 av 10 hotellrom i Oslo tomme. I Kristiansand og Bodø kan reiselivsnæringen glede seg over fulle hoteller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferske tall fra Benchmarking Alliance viser at snittbelegget så langt i juli er på 56,4 prosent, noe som er en nedgang på 10,9 prosentpoeng fra samme periode i fjor. Det skriver E24.

I forrige uke var belegget i Kristiansand på 90,3 prosent, noe som er 0,7 prosentpoeng bedre enn Bodø. Hotellrådgiver Peter Wiederstrøm advarer likevel om at det vil endre seg.

Vil falle kraftig

– Når ferien er over, er det slutt på hovedvekten av de norske turistene, og da vil en by som Kristiansand falle kraftig i rombelegg. En del utlendinger kommer dog sannsynligvis også utover i august, så noe ren «turisme» vil det være, for eksempel i Bodø som er nær Lofoten, sier han.

Situasjonen er en helt annen i hovedstaden. Oslo-hotellene klarte kun å fylle 39,6 prosent av rommene i forrige uke. Gjennomsnittet så langt i juli er på rundt 36 prosent, mot 64 prosent fra året før.

– Vi opplever situasjonen som dramatisk

– Mangelen på utenlandsturister og arrangement som enten er avlyst eller utsatt, har ført til en laber sommer for Oslo-hotellene. Vi opplever situasjonen som dramatisk. Reiselivet i hovedstaden har en tøff høst og vinter fremfor seg, sier Sonja L. Birch-Olsen i Visit Oslo.

I april var belegget på landsbasis kun 6,9 prosent. Den sentrale årsaken var koronapandemien.

Personvernpolicy