Åpen for alle - alltid

Svensk supermarked: – Nordmenn er veldig glad i Pepsi Max

Annsofie Eriksson, salgssjef på kolonialavdelningen hos Maxi mat, i Charlottenbergs shoppingcenter, pakker opp varer. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
 Annsofie Eriksson, salgssjef på kolonialavdelningen hos Maxi mat, i Charlottenbergs shoppingcenter, pakker opp varer. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenn strømmer lørdag over grensen til svenske supermarkeder for å gjenoppta kjøp av etterlengtede varer, som alkohol, kjøtt og Pepsi Max.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Handlevogner fylt til randen av brus, godis, alkohol, tobakk og svenske kjøttvarer trilles lørdag formiddag ut av Charlottenbergs Shoppingcenter i Värmland.

Morten Bjørseth fra Oslo er en av mange nordmenn som har tatt turen over grensa for igjen å kunne dra på «harrytur». For han har savnet vært størst etter ferske kjøttvarer.

– Vi leter oss helt grønne i Oslo for å finne gode utvalg av ferskt kjøtt. Så det er bra grensen nå har åpnet, forteller han til NTB.

Kalte inn personalet

Matbutikken Maxi Mat i Charlottenberg har en jevn strøm av kunder, men Oslo-mannen påpeker at han hadde trodd det skulle være enda større pågang.

Butikksjef Tommy Johansson er svært glad for å igjen kunne se handleglade nordmenn rundt butikkhyllene.

– Vi var forberedt på beslutningen, og kalte inn personalet allerede på tirsdag for å fylle opp med så mange varer som mulig, sier han til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Glade i Pepsi Max

En av dem som er tilbake på jobb etter å ha vært permittert er Annsofie Eriksson, salgssjef i kolonialavdelingen.

– Det kjennes kjempebra! Herlig! Endelig får vi jobbe, fylle på og selge varer, smiler hun.

På spørsmål om hva nordmenn er mest glad i å handle er svaret enkelt:

– Det er Pepsi Max. Nordmenn veldig glad i Pepsi Max. Det var noen som mailet oss i natt og spurte om vi hadde brusen på tilbud!