DNB med flere anmeldelser av coronabedrageri

DNB har avdekket at flere kunder utnytter statens støtteordninger for bedrifter rammet av coronatiltakene. Totalt har banken og politiet anmeldt ti slike saker som til sammen gjelder støtte på 5,7 millioner kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DNB har avdekket at flere kunder utnytter statens støtteordninger for bedrifter rammet av coronatiltakene. Totalt har banken og politiet anmeldt ti slike saker som til sammen gjelder støtte på 5,7 millioner kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

DNB har gått til anmeldelse av flere nye forsøk på å utnytte regjeringens støtteordninger for bedrifter rammet av coronatiltakene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Banken har anmeldt fire nye forsøk på å svindle til seg penger via støtteordningen. Tidligere har DNB og politiet anmeldt seks slike forsøk på bedragerier, ifølge E24.

Totalbeløpet i de ti sakene som foreløpig er anmeldt er 5,7 millioner kroner. Noen av pengene er allerede utbetalt, andre ikke.

– Generelt sett kan vi si at det er forskjellige bransjer og forskjellige måter å gjennomføre bedrageriene på, sier Terje Aleksander Fjeldvær leder av DNBs bedrageriforebyggende enhet.

En kioskeier i Oslo brukte kriselånet på å kjøpe aksjer i vindkraft, mens andre har brukt lånet til bedriften til å nedbetale privat gjeld. Noen har forfalsket regnskaper, andre har brukt pengene til andre formål enn oppgitt og ikke i henhold til forskriften.

Økokrim mener at støtteordningen blir misbrukt i betydelig grad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ser alvorlig på disse sakene. De som misbruker disse, utnytter ordninger som er laget for at Norge som samfunn skal klare seg gjennom krisen, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim.

Både Danske Bank og Nordea opplyser til E24 at de ikke har indikasjoner på at noen av deres kunder har misbrukt det statlige lånet.