Boligprisene steg 0,8 prosent i juni

Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boligprisene steg med 0,8 prosent i juni. Korrigert for sesongvariasjoner var oppgangen 1 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boligprisene er nå 3,5 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge Eiendom Norge.

Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene i alle områder i juni, og det var en spesielt sterk utvikling i boligprisene i det sentrale østlandsområdet og i Bergen. I Oslo, Asker/Bærum, Follo og Romerike er dette den sterkeste oppgangen i en juni måned i boligprisstatistikkens historie, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Flere solgte

I april og mai falt omsetningen i boligmarkedet betydelig, men i juni har det vært en kraftig vekst i antall nye boliger på markedet og antall solgte boliger. Ifølge Eiendom Norge-direktøren er omsetningsfallet i kjølvannet av koronautbruddet så godt som hentet inn igjen.

– Dette tyder på at boligmarkedet oppleves som trygt og forutsigbart, sier Lauridsen.

I juni ble det solgt 11.342 boliger i Norge, noe som er 14,5 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019. Så langt i år er det solgt 49.319 boliger i Norge, 1,7 prosent færre enn på samme tid i 2019.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tregt i Stavanger

Det tok i gjennomsnitt 50 dager å selge en bolig i juni 2020. Det er en nedgang fra 54 dager i mai. Raskest salgstid hadde Oslo, med 25 dager, og tregest gikk det i Stavanger og omegn der det tok 71 dager.

– Salgstiden er stabil og på et noe høyere nivå enn de foregående årene. Den stabile salgstiden vitner om et velfungerende boligmarked over hele landet, sier Lauridsen.