Boligprisene steg 0,8 prosent i juni

<p>Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix</p>
Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix

Boligprisene steg med 0,8 prosent i juni. Korrigert for sesongvariasjoner var oppgangen 1 prosent.

Boligprisene er nå 3,5 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge Eiendom Norge.

Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene i alle områder i juni, og det var en spesielt sterk utvikling i boligprisene i det sentrale østlandsområdet og i Bergen. I Oslo, Asker/Bærum, Follo og Romerike er dette den sterkeste oppgangen i en juni måned i boligprisstatistikkens historie, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Flere solgte

I april og mai falt omsetningen i boligmarkedet betydelig, men i juni har det vært en kraftig vekst i antall nye boliger på markedet og antall solgte boliger. Ifølge Eiendom Norge-direktøren er omsetningsfallet i kjølvannet av koronautbruddet så godt som hentet inn igjen.

– Dette tyder på at boligmarkedet oppleves som trygt og forutsigbart, sier Lauridsen.

I juni ble det solgt 11.342 boliger i Norge, noe som er 14,5 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019. Så langt i år er det solgt 49.319 boliger i Norge, 1,7 prosent færre enn på samme tid i 2019.

Tregt i Stavanger

Det tok i gjennomsnitt 50 dager å selge en bolig i juni 2020. Det er en nedgang fra 54 dager i mai. Raskest salgstid hadde Oslo, med 25 dager, og tregest gikk det i Stavanger og omegn der det tok 71 dager.

– Salgstiden er stabil og på et noe høyere nivå enn de foregående årene. Den stabile salgstiden vitner om et velfungerende boligmarked over hele landet, sier Lauridsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden