NHO-sjefen: – Økonomien vil være preget av coronakrisen i minst ti år

Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, tror at den økonomiske krisen verden nå er inne i vil vare i lang, lang tid. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, tror at den økonomiske krisen verden nå er inne i vil vare i lang, lang tid. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den økonomiske krisen vi er inne i nå, kommer til å vare i lang, lang tid, advarer NHO-sjef Ole Erik Almlid.

– Økonomien kommer til å være preget av dette i minst ti år fremover – kanskje lenger. Og de næringene som er mest rammet, kommer til å merke det veldig tydelig i lang tid, sier han i et intervju med Budstikka.

Han understreker at selv om krisen kan vare lenge, så betyr det ikke at livet blir dårlig for alle. Situasjonen nå er annerledes, samfunnet er mer robust og har et langt bedre sikkerhetsnett enn på 1930-tallet, da den forrige virkelig store krisen rammet verdensøkonomien.

Almlid tror også at folks evne og vilje til å bruke digitale verktøy har økt betraktelig med krisen, og at flere i arbeidslivet dermed får økt digital kompetanse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært