Nordea har fått 60.000 søknader om avdragsfrihet på lån

Nordea har fått 60.000 søknader om avdragsfrihet på lån. Arkivfoto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix
Nordea har fått 60.000 søknader om avdragsfrihet på lån. Arkivfoto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordea forteller i kvartalsrapporten sin om stor pågang fra kunder som ønsker perioder med avdragsfrihet på lån. Så langt har det kommet 60.000 søknader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I første kvartal 2020 ble vi vitne til det globale utbruddet av covid-19, som berører oss alle. Pandemien har utviklet seg til en samfunnskrise og økonomisk krise som vil få alvorlige økonomiske følger og kan føre til strukturelle endringer i samfunnet på lang sikt, sier konsernsjef Frank Vang-Jensen.

Bare i mars fikk banken forespørsler om kreditt tilsvarende mer enn 13 milliarder euro fra bedriftskundene.

Banken melder om utfordrende markedsforhold, men konsernsjefen er fornøyd med kvartalsresultatet og følger planen om å nå de økonomiske målene.

Driftsresultatet i årets første kvartal var 599 millioner euro, mot 621 millioner euro i samme kvartal i fjor. Omsetningen var 2 milliarder euro, ned fra 2,1 milliarder euro

Banken måtte notere seg 154 millioner euro som tap på lån i første kvartal, og av dette var 120 millioner euro en ekstra avsetning etter en vurdering fra ledelsen om å ta høyde for en sannsynlig snarlig økning i nettopp slike tap. Ifølge E24 var det ventet at banken skulle ha et tap på 351 millioner euro på lån.