Snart må skattemeldingen leveres

Én av tre nordmenn har allerede fått penger tilbake på skatten. Siste frist for å levere årets skattemeldingen er torsdag 30. april.
Én av tre nordmenn har allerede fått penger tilbake på skatten. Siste frist for å levere årets skattemeldingen er torsdag 30. april. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag er siste frist for å levere skattemeldingen. 1,9 millioner nordmenn har allerede gjort det, og én av tre som skal ha penger tilbake har fått dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Skatteetaten har ni av ti åpnet skattemeldingen, og 1,9 millioner har allerede levert den. Rundt 500.000 har ennå ikke åpnet meldingen.

– Det er viktig å sjekke mer enn bare om du har foreløpig skatt til gode eller skatt å betale. Er det noe du selv må fylle inn, som ekstra inntekter, eiendom eller annen formue du har i andre land? Sjekk også at du har fått med deg fradragene du har krav på, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten i en pressemelding.

Leverer du den nye skattemeldingen før 30. april, kan du få utbetalt skattepenger du har til gode tidligere enn før. Nesten 900.000 personer har allerede fått skatteoppgjøret sitt, og det er utbetalt 9,3 milliarder kroner i skatt til gode.

Leverer du skattemeldingen etter 30. april, kommer skatteoppgjøret først mellom juni og oktober.

På grunn av coronasituasjonen er Skatteetatens publikumskontorer stengt, men det er mulig å ta kontakt både på chat på etatens nettsider, på telefon eller på Facebook hvis man har spørsmål.