Kutt i boliglånsrentene kan koste DNB en halv milliard

Konserndirektør i DNB Kjerstin Braathen innrømmer at de undervurderte behovet for å sette ned boliglånsrentene. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Konserndirektør i DNB Kjerstin Braathen innrømmer at de undervurderte behovet for å sette ned boliglånsrentene. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

DNB ga etter for kundeprotester og fremskyndet kutt i boliglånsrentene. Det koster banken inntil en halv milliard kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av kunder protesterte mot at DNB kuttet rentene mindre enn Norges Bank, og med en for sen effekt.

DNB-sjef Kjerstin Braathen sier nå at de undervurderte betydningen av rentekuttet.

Banken ga til slutt etter for protestene og lovet kundene kutt på inntil 0,85 prosentpoeng fra 5. april – en måned tidligere enn det de først tilbød.

Ifølge Dagens Næringsliv kan dette gi banken over en halv milliard i merkostnader. I regnestykket går avisen ut fra at alle DNBs boliglånskunder, som til sammen har 900 milliarder kroner i lån, får et rentekutt på mellom 0,5 og 0,85 prosentpoeng i snitt.

DNBs konserndirektør Kjerstin Braathen sier likevel at kundene burde fått lettelsene umiddelbart.

– Jeg tror det er riktig å si at vi undervurderte hvor viktig det ble – og at det ble viktig i økende grad for hver dag etter vårt første rentekutt.

Hun forklarer at viktigste for kundene har vært å få et raskt svar tilbake når de har spurt om å få utsette lånenedbetaling.

– Vi har brukt mye ressurser på å gi avdragsfrihet, som var det første behovet som oppsto akutt da folk ble permittert fra jobbene sine, sier Braathen til DN.