Endrer skatteregler på grunn av coronaviruset

Grunnet koronaviruset blir ikke skattefeil like hardt slått ned på som vanlig, forteller skattedirektør Hans Christian Holte i Skattedirektoratet.
Grunnet koronaviruset blir ikke skattefeil like hardt slått ned på som vanlig, forteller skattedirektør Hans Christian Holte i Skattedirektoratet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Grunnet coronaviruset vil ikke Skatteetaten slå like hardt ned på skattefeil som vanlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ser på hvordan vi kan lempe på våre ordninger for at det skal bli en håndterbar situasjon for store deler av næringslivet. Da har vi særlig sett på bruken av tvangsmulkt knyttet til ulike rapporteringsplikter, sier skattedirektør Hans Christian Holte til TV 2.

Tips: Den nye skattemeldingen: Dette bør du vite

For mange kan det bli vanskelig å levere skattemeldingen i tide, ifølge Skatteetaten. Holte forteller at tvangsmulkt ved for sent innlevert skattemelding for personlig næringsdrivende og aksjeselskap midlertidig er stoppet.

– Dette gjør vi fordi vi erkjenner at mange virksomheter er i en krevende situasjon, sier Holte.

Skatteetaten opplyser at også tvangsmulkt ved for sen levering av mva-meldingen – som leveres av alle som er registrert i Merverdiavgiftsregisteret – er midlertidig stoppet.

– Selv om vi nå stopper tvangsmulkt, oppfordrer vi likevel virksomheter til å levere mva-meldingen så snart de får anledning, sier Holte til TV 2.

Aktuelt: 250.000 har fått skattemeldingen