Voldsom pågang fra folk som vil ha avdragsfrihet på lånet

Mange boligeiere har bedt bankene om å få slippe å betale avdrag på lånene sine den neste tiden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Mange boligeiere har bedt bankene om å få slippe å betale avdrag på lånene sine den neste tiden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tusenvis av kunder har bedt banken sin om avdragsfrihet på boliglånet etter at coronakrisen brøt ut. Folk som er permitterte får ja så godt som uansett.

– Vi har merket et enormt trykk fra folk som vil ha avdragsfrihet. Vi får mellom 1.000 og 1.500 henvendelser om dagen, så vi er oppe i cirka 7.500 på en uke. Det er tre-fire ganger så mange som vanlig, sier kommunikasjonssjef Synne Ekrem i Nordea til NTB.

Hun sier at alle som oppgir at de har havnet i en vanskelig situasjon på grunn av permitteringer og lignende, får ja på søknaden.

– Det er omtrent automatikk i det, sier hun.

Den samme praksisen er innført også hos Danske Bank, som opplever hundre ganger flere henvendelser om avdragsfrihet enn vanlig.

– Gebyrene som vanligvis gjelder her, har også blitt fjernet, sier pressesjef Øystein Andre Schmidt i Danske Bank Norge.

DNB merker også voldsom pågang.

– Vi får inn mange tusen søknader om avdragsfrihet hver eneste dag, og vi jobber nå på spreng for å behandle dem så raskt som over hodet mulig, sier kommunikasjonsrådgiver Cecilie Skjennald i DNB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært