Boligene i Bærum ble solgt for 7,2 millioner i snitt i fjor

Rimeligst, men ikke billig, er boligene solgt på Rud i Østre Bærum, der snittprisen i fjor var på rett over 4 millioner kroner, deretter var prisen 4,9 millioner kroner for snittboligen på Rykkinn, mens man på Bærums Verk og Vøyenenga måtte betale i snitt rundt 5 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
Rimeligst, men ikke billig, er boligene solgt på Rud i Østre Bærum, der snittprisen i fjor var på rett over 4 millioner kroner, deretter var prisen 4,9 millioner kroner for snittboligen på Rykkinn, mens man på Bærums Verk og Vøyenenga måtte betale i snitt rundt 5 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boligkjøpere i Bærum måtte i snitt ut med snaut 7,2 millioner kroner i 2019. Snittboligen på Snarøya kostet nesten 12 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ifølge Budstikka et klart skille mellom boligprisene i øst og vest, og ikke minst er det dyrere i kyststrøk av Bærum i Viken fylke. Snittprisen på 7,2 millioner er uansett svært høy, tatt i betraktning at det er mange leiligheter, rekkehus og mindre boliger i eiendomsmassen.

De siste årene har meglerne merket seg at boligprisene øker mer nær kollektivknutepunkter enn prisene for boliger som ligger lenger unna tog- og T-banestasjoner. Generelt er områdene nærmere Oslo mer attraktive.

Rimeligst, men ikke billig, er boligene solgt på Rud i Østre Bærum, der snittprisen i fjor var på rett over 4 millioner kroner, deretter var prisen 4,9 millioner kroner for snittboligen på Rykkinn, mens man på Bærums Verk og Vøyenenga måtte betale i snitt rundt 5 millioner kroner.

Også prisene i Asker kommune var svært høye i 2019, i snitt gikk boligene der for snaut 6,4 millioner kroner.

– Prisforskjellen mellom to like boliger i Asker og Bærum er omtrent 1 million kroner, bekrefter Petter Mamen-Lund, leder i eiendomsmeglerfirmaet Eie i Asker overfor avisen.