Flere tror på høyere boligpriser

Andelen som tror på stigende boligpriser har økt fra 44 prosent i november til 58 prosent i februar, viser en undersøkelse bestilt av Norske Boligbyggelags Landsforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Andelen som tror på stigende boligpriser har økt fra 44 prosent i november til 58 prosent i februar, viser en undersøkelse bestilt av Norske Boligbyggelags Landsforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Andelen som tror på stigende boligpriser har ikke vært høyere siden sommeren 2018, viser en undersøkelse bestilt av Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andelen som tror på stigende boligpriser har økt fra 44 prosent i november til 58 prosent i februar. Samtidig viser undersøkelsen at stadig færre husholdninger tror på høyere boliglånsrente.

– Disse to faktorene kan gi økt press på visningene utover våren, sier sjeføkonom Christian Frengstad Bjerknes i NBBL.

NBBL mener tallene indikerer økt etterspørsel på boligmarkedet fremover.

– Når vi samtidig vet at det har blitt regulert og igangsatt færre boliger i Oslo de siste årene, så er det betenkelig. Allerede i dag sliter mange med å etablere seg på boligmarkedet i hovedstaden, sier Frengstad Bjerknes.

Undersøkelsen er gjennomført av Opinion AS for NBBL.

Personvernpolicy