Nå kommer det snart en helt ny skattemelding

<p>Skattedirektør Hans Christian Holte sier at det skal være enklere å fylle ut informasjon i den nye skattemeldingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix</p>
Skattedirektør Hans Christian Holte sier at det skal være enklere å fylle ut informasjon i den nye skattemeldingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Om noen uker kommer det en helt ny skattemelding. Den nye skattemeldingen skal være enklere å bruke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nå blir det enklere å sjekke opplysninger i skattemeldingen. Det blir også lettere å fylle ut informasjon, sier skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Mellom 18. og 31. mars vil de fleste lønnstakere og pensjonister få en helt ny skattemelding.

Postene som sto tidligere er nå erstattet av temaer som hører naturlig sammen. Hvis man endrer et tall, så ser man oppdatert skatteberegning i skattemeldingen med en gang.

200.000 personer fikk den nye skattemeldingen i fjor. Ifølge Skatteetaten mente 72 prosent av dem som deltok i en brukerundersøkelse etter å ha fått den nye skattemeldingen at den var enklere å bruke. 76 prosent mente den var mer oversiktlig.

I år vil heller ikke alle få skattemeldingen samtidig. Noen vil få den 18. mars, som er rundt to uker tidligere enn før. Deretter vil Skatteetaten sende ut skattemeldingen på flere datoer fram til 31. mars. Innen 1. april skal alle ha fått skattemeldingen.

Leveringsfristen er som før: 30. april for lønnstakere og pensjonister og 31. mai for næringsdrivende.

Personvernpolicy