Prisene for hytte på fjellet stiger

Hytte på Eggedalsfjellet i Sigdal kommune i Buskerud. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Hytte på Eggedalsfjellet i Sigdal kommune i Buskerud. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene på fritidsboliger på fjellet steg med 2,6 prosent det siste året. I gjennomsnitt koster en hytte på fjellet nå 2 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra februar 2019 til januar 2020 ble det solgt 3.899 fjellhytter i Norge, en oppgang på 2,4 prosent fra 2018, ifølge Eiendom Norge.

Kommunene Trysil, Ringsaker (Sjusjøen) og Krødsherad og Sigdal (Norefjell og Haglebu) topper statistikken over flest omsetninger, mens de høyeste medianprisene er i Øyer (Hafjell), Hol (Geilo, Ustaoset og Haugstøl) og Flå.

Lavere prisvekst

– Den sterke prisutviklingen i markedet for fjellhytter fortsetter for femte år på rad. Men veksten i prisene er avtagende sammenlignet med de fire siste årene, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Det er satt ny rekord i antall omsetninger for 2019/2020-sesongen. Spesielt Trysil, Sirdal og Hol har hatt en markant økning i antall omsetninger i året som gikk.

Ingenting tyder på at interessen for å kjøpe fjellhytte vil avta, ifølge Lauridsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Raskest salgstid i Kvam

Den gjennomsnittlige salgstiden i 2019 var 101 dager. Raskest gikk det i Kvam med 49 dager, mens det gikk tregest i Bykle med 137 dager.

– Salgstiden er normalt lenger i fritidsboligmarkedet enn i det ordinære boligmarkedet. Gjennomsnittlig salgstid har gått vesentlig ned fra toppen i 2015, men har steget de siste to sesongene, sier Lauridsen.

I snitt ble fritidsboliger på fjellet solgt 2,5 prosent under prisantydning.