Japansk kokk skaper historie med tre Michelin-stjerner

Tre kjøkkensjefer ble mandag hedret med tre Michelin-stjerner (f.v.:) Kei Kobayashi, Christopher Coutanceau og Glenn Viel. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix
Tre kjøkkensjefer ble mandag hedret med tre Michelin-stjerner (f.v.:) Kei Kobayashi, Christopher Coutanceau og Glenn Viel. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjøkkensjef Kei Kobayashi er den første japanske kokken noensinne som har sikret seg tre Michelin-stjerner i Frankrike. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kobayashi ble født i Nagano i Japan, men flyttet til Frankrike i 1998 etter å ha vært lærling i flere franske restauranter i Japan. For ni år siden åpnet han sin egen restaurant, Kei, i sentrum av Paris, der han har imponert gjestene med sine egenkomponerte retter.

To andre japanske kjøkkensjefer sikret seg to stjerner.

– Det er mange japanske kjøkkensjefer i Frankrike nå, og dere har akseptert oss og gitt oss en plass, sa Kobayashi da han mottok det som regnes som den aller gjeveste prisen for fransk kokkekunst.