Ti nye straffesaker knyttes til Nav-skandalen

Alle domstolene er blitt bedt om å gjøre en gjennomgang av sine saker, for å se om det finnes flere. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
Alle domstolene er blitt bedt om å gjøre en gjennomgang av sine saker, for å se om det finnes flere. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Tre tingretter har funnet ytterligere ti saker hvor uskyldige kan ha blitt dømt for trygdesvindel. Disse kommer i tillegg til de 48 sakene som alt er kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Fredrikstad tingrett har de funnet ytterligere seks saker, i Halden tre og i Salten tingrett én sak, ifølge Vårt Land og NRK.

Administrasjonssjef i Fredrikstad og Halden tingrett, Wendla Dehli Evensen, sier at de på eget initiativ søkte i systemet for å få avdekket hvilke andre saker som kan være aktuelle.

– Dette er den første runden. Så vi kan ikke si at vi har funnet alle, men vi håper jo det, sier hun.

Alle domstolene er blitt bedt om å gjøre en gjennomgang av sine saker, for å se om det finnes flere. Domstolsadministrasjonen tror det er flere saker hvor folk er feilaktig dømt, som ennå ikke er avdekket av Riksadvokaten.

– Det jobbes med det nå, men det er krevende, sier kommunikasjonssjef Yngve Brox.

Mandag opplyste Riksadvokaten at minst 48 personer er uriktig dømt i norske domstoler – 36 av dem er dømt til fengselsstraff.

Personvernpolicy