Finansminister Siv Jensen mener eldrebølgen er her

Fremskrittpartiets leder Siv Jensen fotografert i Drammen under valgkampen i høst.
Fremskrittpartiets leder Siv Jensen fotografert i Drammen under valgkampen i høst. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Vi er på vei inn i en tøffere økonomisk tid, sier finansminister Siv Jensen (Frp). Hun mener den økende eldre befolkningen og de synkende oljeprisene må møtes med flere reformer i løpet av de neste årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Siv Jensen mener tiden har kommet for flere reformer og at alle partiene må forstå at Norge nå går tøffere tider i møte. Det skriver NRK.

– Vi har lenge snakket om at det kommer til å komme en tid der vi blir færre som jobber og flere som er eldre. Nå er vi der, sier Jensen.

Flere utfordringer

Uttalelsen kom i forbindelse med at Jensen annonserte at perspektivmeldingen skal legges frem et år før planlagt. Perspektivmeldingen er en stortingsmelding som legges frem hvert fjerde år, og er Finansdepartementets kartlegging av hvilke utfordringer man står overfor de neste årene.

Finansministeren trekker også frem at etterspørselen etter olje går ned. Hun understreker at alle partiene må bidra om problemene hun beskriver skal løses, men ønsker ikke å beskrive egne forslag til reformer.

– Løsningen er omfordeling

Leder i SV Audun Lysbakken er uenig i finansministerens analyse. Han mener at løsningen på en slik utfordring ikke er å gjennomføre kutt i velferdsordninger, men å omfordele.

– Siv Jensen har ingen autoritet når det gjelder å prioritere. Høyresida har brukt milliarder på skattekutt til de rikeste, vi vil heller prioritere velferd til folk flest. Om vi fordeler mer rettferdig, har vi råd til mer velferd, sier Lysbakken til NRK.

Personvernpolicy