Märtha Louise sliter med å selge arven etter kong Olav

<p>Bloksberg, den norske kongefamiliens feriested på øya Hankø i Fredrikstad kommune i Østfold. Prinsesse Märtha Louise arvet eiendommen etter sin bestefar kong Olav. Og siden august i fjor har eiendommen vært til salgs. </p>
Bloksberg, den norske kongefamiliens feriested på øya Hankø i Fredrikstad kommune i Østfold. Prinsesse Märtha Louise arvet eiendommen etter sin bestefar kong Olav. Og siden august i fjor har eiendommen vært til salgs.  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Over ett år etter at prinsesse Märtha Louise kunngjorde at hun ville selge sommerparadiset Bloksberg, som hun arvet etter kong Olav, er eiendommen ennå ikke solgt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2001 arvet prinsesse Märtha Louise feriestedet Bloksberg etter sin bestefar kong Olav. Da han gikk bort ti år tidligere, gikk feriestedet i Østfold til kong Harald. Han hadde på sin side bestemt seg for at det skulle gå til prinsessen, skriver Seher.no.

Etter å ha eid eiendommen i 17 år, ble det i fjor kjent at prinsessen ønsker å selge den over 15 mål store eiendommen som har eget saltvanns-svømmebasseng.

Ifølge Finn-prospektet har boligmassen 400 kvadratmeter primærrom, og 457 kvadratmeter totalt. Dette er fordelt på hovedhus og et gjestehus.

I alt er det åtte soverom og 4 bad, noe som burde gi rom til en stor familie.

Boligen har også egen brygge og båthus.

Da det ble klart at boligen kom for salg i fjor, spekulerte kjendismegler Miguel Sørholt i Se og Hør om at salgssummen på Bloksberg ville kunne komme opp mot 70 millioner kroner.

Eiendomsmegler og advokat Torbjørn Ek, som har fått i oppdrag å selge kongefamiliens ferieparadis, sa da til VG at taksten er på 35 millioner kroner, som han mener er et greit utgangspunkt.

Reagerer på salget: Lundteigen refser prinsesse Märtha: – Upassende

Hvorvidt prisen kunne bli høyere, særlig med tanke på hvilken rolle feriestedet har hatt for kongefamilien opp gjennom årene, holdt han åpent.

– Det er det som er spørsmålet her, og som er spennende. Hvor mye vil affeksjonssiden av dette utgjøre. En eiendom med så mye identitet, kan utløse en vesentlig høyere pris enn det som er skissert, men den ikke det. Jeg er nøktern – markedet bestemmer, sa Ek til VG den gang.

Når ABC Nyheter ringer Ek denne uken for å høre hvordan interessen for eiendommen har vært, og for å høre om han hadde ventet at det ville ta slik tid å få eiendommen solgt svarer eiendomsmegleren slik:

– Jeg kommenterer ikke dette.

Det samme sier Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen.

Sesongen er over og det er grunn til å tro at ambisjonene rundt et eventuelt salg roes ned, og at eiendommen tas av markedet, for å komme for salg igjen over nyttår eller utpå våren.

Bloksberg er den nest dyreste fritidsboligen avertert på Finn.no for øyeblikket. Slått av ei «hytte» på Geilo på nette 700 kvadratmeter med basseng og vinkjeller til 39 millioner kroner.

Personvernpolicy