Kvinne dømt for 47 nettbedragerier

Retten peker blant annet på fellestrekk for gjentakende skrivefeil i meldinger til ofrene, som en del av bevisgrunnlaget mot kvinnen. (Illustrasjonfoto)
Retten peker blant annet på fellestrekk for gjentakende skrivefeil i meldinger til ofrene, som en del av bevisgrunnlaget mot kvinnen. (Illustrasjonfoto) Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne i 30-årene er i Gjøvik tingrett dømt til 72 dagers fengsel for å ha lurt flere personer for flere tusen kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen solgte bruktvarer på Finn og Facebook, men kundene fikk ingenting.

Av dommen på 72 dagers fengsel er 36 dager gjort betinget. Kvinnen må betale ofrene full erstatning, som samlet ligger på 73.945 kroner. I dommen inngår en promillekjøring som hun har tilstått.

Etter tiltalebeslutningen skal nettbedrageriene skjedd i toårsperioden 2016–2018.

– Noe måtte gjøres. Nå har det endelig kommet en dom i hvert fall, sier Reidar Nyborg til NRK. Han har kjempet for å få kvinnen til retten i flere år.

Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld. I retten hevdet hun at det var flere tidligere samboere som sto bak lovbruddene.

Aktuelt: Blir vi svindlet når vi kjøper bruktbiler? Oftere enn mange tror

Retten peker blant annet på fellestrekk for gjentakende skrivefeil i meldinger til ofrene, som en del av bevisgrunnlaget mot kvinnen. Flere bevis som tyder på at en kvinne skal stå bak, gjør det ifølge dommen usannsynlig at tre menn skal ha utført bedrageriene.

At disse sakene blir nedprioritert, er politiet åpne om.

– Politiet bruker vanligvis ikke ressurser på slike saker, sa aktor Elena Lindstad i retten.

Aktuelt: Proffe nettsvindlere vet mye om ofrene