Godt voksne kan få gunstigere studielån

Dersom regjerings budsjettforslag om å endre Lånekassen-reglene blir vedtatt, er planen å innføre reglene rundt årsskiftet 2020/2021. Kunnskapsminister Jan Tore Sanner møter her førsteklassinger, lærere og foreldre på Grorud skole i Oslo i forbindelse med skolestart i august. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Dersom regjerings budsjettforslag om å endre Lånekassen-reglene blir vedtatt, er planen å innføre reglene rundt årsskiftet 2020/2021. Kunnskapsminister Jan Tore Sanner møter her førsteklassinger, lærere og foreldre på Grorud skole i Oslo i forbindelse med skolestart i august. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regjeringen foreslår i neste års statsbudsjett å gi gunstigere lån til studenter i jobb for å videreutdanne seg.

Forslaget om å endre reglene i Lånekassen for at det skal bli økonomisk lettere å kombinere jobb med studier, vil koste 41 millioner kroner, skriver Aftenposten.

– Det er godt dokumentert i to offentlige utredninger at økonomien er en hindring for å ta videreutdanning kombinert med jobb, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) til avisen.

Helt konkret foreslår regjeringen å innføre et særskilt tilleggslån på inntil 100.000 kroner per undervisningsår til voksne over 30 år som vil ta høyere utdanning eller fagskoleutdanning. Tilleggslån for å ta videregående blir på inntil 50.000 kroner.

Studenter og elever med barn kan få slike tilleggslån selv om de er under 30 år, men da bare inntil 50.000 kroner per undervisningsår.

Oversikt: Lekkasjer fra statsbudsjettet for 2020

Den samlede rammen for tilleggslån er på 200.000 kroner, halvparten for dem som skal ta videregående. Reglene om ettergivelse i takt med oppnådde studiepoeng og grader vil ikke gjelde for tilleggslån, skriver Aftenposten.

Regjeringen foreslår også å heve aldersgrensen fra 45 år til 50 år for når tilgjengelig studielån blir redusert. Grensen for fullt tilbakebetalt studielån blir økt fra 65 år til 70 år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært