Virke: Regjeringsforslag for netthandel gjør vondt verre

Nordmenn handlet klær for rundt to milliarder kroner i fjor i utenlandske nettbutikker. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix
Nordmenn handlet klær for rundt to milliarder kroner i fjor i utenlandske nettbutikker. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regjeringens forslag om å oppheve 350-kronersgrensen for moms på netthandel, gjør at ting går fra vondt til verre for norsk klesbransje, mener Virke.

Til tross for at fjerning av 350-kronersgrensen for avgiftsfri netthandel har vært en av Virkes fremste kampsaker, er ikke organisasjonen fornøyd med forslaget som er på høring. Ifølge Dagens Næringsliv mener Virke det ikke vil fungere.

– På en allværsjakke til 3.000 kroner før avgift sparer du med regjeringens forslag 321 kroner i toll ved å kjøpe i utenlandsk nettbutikk, sier direktør Harald Andersen i Virke Handel.

Forslaget innebærer at dagens 350-kronersgrense for moms- og tollfri netthandel erstattes med tollkutt på varer med en verdi under 3.000 kroner. Det skal kreves moms fra første krone, via de utenlandske nettbutikkene. Virke er imidlertid i tvil om myndighetene kan få nettbutikker i land som Kina og USA til å momsregistrere seg i Norge.

– I praksis ender vi med at 350-grensen består, bortsett fra på næringsmidler som godteri og mineralvann fra Sverige der hullet tettes. Og på klær går vi fra vondt til verre, sier Andersen.

Finansdepartementet ønsker ikke å kommentere Virkes innspill.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært