Salget av nye eneboliger faller

Salget av nye eneboliger har gått ned, men salget av småhus og leiligheter har økt, viser ferske tall fra Boligprodusentene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Salget av nye eneboliger har gått ned, men salget av småhus og leiligheter har økt, viser ferske tall fra Boligprodusentene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Salget av nye eneboliger hadde en nedgang på 13 prosent i årets første halvår sammenlignet med i fjor. Samtidig økte salget av nye småhus og leiligheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentene sier at fallet i eneboligsalget er en tydelig trend som har vart i flere år.

– Heldigvis oppveies et lavere eneboligsalg av økt salg av småhus og leiligheter som ligger henholdsvis 5 prosent og 2 prosent over første halvår i fjor. Dermed ligger det totale nyboligsalget hittil i år 2 prosent under fjoråret, opplyser Jæger i en pressemelding.

De ferske tallene fra Boligprodusentene viser at totalt 27.158 boliger ble solgt i løpet av de siste tolv månedene.

Igangsettingen av boliger ligger 11 prosent bak fjoråret, hvorav bygging av totalt 28.246 boliger har blitt satt i gang i løpet av de siste tolv månedene. Ifølge Jæger er boligbyggingen stort sett i balanse med behovet, med unntak av i Oslo.

– Der igangsettes det nå årlig 1.500 færre boliger enn boligbehovet på 5.000. Dette vil få konsekvenser for boligprisene om ett til to år, sier han.