Hvor mye får jeg i pensjon?

De fem spørsmålene vi oftest stiller om pensjon

KOMPLISERT: Å forstå seg på pensjon, og hvilken pensjonsordning du har, hva den innebærer, hvor mye du får utbetalt, og når du får den utbetalt, er vanskelig for svært mange av oss. I artikkelen under svarer to pensjonseksperter på det vi lurer mest på. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
KOMPLISERT: Å forstå seg på pensjon, og hvilken pensjonsordning du har, hva den innebærer, hvor mye du får utbetalt, og når du får den utbetalt, er vanskelig for svært mange av oss. I artikkelen under svarer to pensjonseksperter på det vi lurer mest på. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.

Forvirret? To pensjonseksperter svarer på det vi lurer mest på.

(Vi.no): – Mange opplever pensjon som komplisert og krevende å sette seg inn i. Man tenker gjerne at dette er noe man ikke trenger å forholde seg til før langt der fremme, sier Ann Kristin Thue Tveit, autorisert finansiell rådgiver i Fana Sparebank.

I banken ser de en tendens til at flere kunder enn tidligere er interessert i pensjon:

– Få vet hva de vil få i pensjon, og mange får seg en overraskelse når de får en gjennomgang med en rådgiver, forteller Thue Tveit.

Alexandra Plahte, leder pensjon hos Gabler Pensjon og Rådgivning, opplever i likhet med Thue Tveit at mange er svært forvirret når det gjelder pensjon.

PENSJONSEKSPERT: Ann Kristin Thue Tveit, autorisert finansiell rådgiver i Fana Sparebank. Foto: Fana Sparebank.
PENSJONSEKSPERT: Ann Kristin Thue Tveit, autorisert finansiell rådgiver i Fana Sparebank. Foto: Fana Sparebank.

– De fleste jeg møter sier de opplever pensjonsregelverket som både komplisert og vanskelig tilgjengelig. En utfordring for mange er at de ikke helt vet hva de skal spørre om eller hvor de skal spørre om hva, sier Plahte.

Hvis du har sittet i timevis på Google for å finne svar på pensjonsspørsmålene du har, er du altså ikke alene om det.

Vi har sjekket hvilke spørsmål vi oftest googler om temaet. Her svarer de to pensjonsekspertene på de fem mest vanlige spørsmålene.

Les også: Dette må du vite om overgangen fra AFP til alderspensjon

1. Hva får jeg i pensjon?

Thue Tveit: – En god start er å sjekke hva du kan forvente å få i pensjon. Nettsiden www.norskpensjon.no er en god start for å få en oversikt over hva man kan forvente å få i pensjon.

– Det er viktig å vite at dette beregnes etter dagens situasjon hva gjelder dagens avtaler. Tidshorisont og økonomisk situasjon spiller inn når man skal velge hvilken form for sparing som er best.

Plahte: – Når det gjelder alderspensjonen fra NAV, bør du logge deg inn på det som heter «Din pensjon» www.NAV.no . Der finner du mye god informasjon, inklusive prognoser over hva du ligger an til å få i årlig alderspensjon gitt ulike uttakstidspunkt. Når det gjelder pensjon gjennom arbeidsforhold, kan du også få opp dette via Din pensjon på NAVs nettside. For mer utfyllende informasjon om pensjon gjennom arbeidsforhold bør du imidlertid logge deg inn på www.norskpensjon.no.

– Du kan også be om informasjon om pensjonsordningen hos nåværende arbeidsgiver eller gjennom din arbeidsgivers pensjonsleverandør.

Les også: Nå får Terje tilbake 91.000 kroner etter krangel med Statens pensjonskasse

2. Hvilken pensjon er best?

Thue Tveit: – Tidshorisont og økonomisk situasjon spiller inn når man skal velge hvilken form for sparing som er best. Egen sparing for å øke den fremtidige pensjonen skjer hovedsakelig i form av plassering i fond. Siden de fleste har en lang tidshorisont på sparingen, bør man velge en høy andel aksjefond. Erfaringsmessig er dette den beste måten for å oppnå tilfredsstillende avkastning på sparemidlene.

– Myndighetene legger til rette for egen pensjonssparing gjennom Individuell Pensjonssparing, IPS. Med dagens IPS sparer man også i fond, og får i tillegg skattefordeler. Midlene bindes frem til pensjonsalder.

PENSJONSEKSPERT: Alexandra Plahte, leder pensjon hos Gabler Pensjon og Rådgivning. Foto: Gabler Pensjon og Rådgivning.
PENSJONSEKSPERT: Alexandra Plahte, leder pensjon hos Gabler Pensjon og Rådgivning. Foto: Gabler Pensjon og Rådgivning.

Plahte: – De ulike pensjonsordningene gjennom jobben er svært ulike, - ikke bare hva gjelder nivå og sammensetning, men også hva gjelder egenskaper. Det viktigste er at den enkelte setter seg inn i hvilken pensjonsordning man er omfattet av og hva man eventuelt selv kan gjøre for å påvirke egen pensjon.

– Ved jobbskifte er det viktig å ikke se seg blind på lønnsslippen, men også på verdien som ligger i pensjons- og forsikringsordningene samt øvrige personalgoder.

Les også: Så mye skatt må du betale på pensjonen

3. Hvor mye må jeg spare i pensjon?

Thue Tveit: – Dette vil være veldig avhengig av inntekt og alder. Jo yngre du er når du starter med sparing, jo mindre trenger du å sette til side. Er du under 34 år bør BSU prioriteres, har du dyre lån som kredittkortgjeld og forbrukslån bør nedbetaling av disse prioriteres først.

Plahte: – Hvor mye man må spare er helt avhengig av hva man ligger an til å få i pensjon sammenlignet med hva som er ønsket/nødvendig levestandard den dagen man slutter å jobbe. Regnestykket blir med andre ord differansen mellom hva man ligger an til å få i pensjon og hva man ønsker/har behov for den dagen man slutter å jobbe. Det er viktig å huske på at pensjon er mer enn det man får utbetalt over Nav- slippen og gjennom arbeidsforhold. Pensjon handler om privatøkonomi totalt sett.

Les også: Derfor skal du bruke NAVs pensjonskalkulator

4. Hvordan fungerer/ beregnes pensjon?

Thue Tveit: - Pensjon får du fra folketrygden og fra tjenestepensjonsordninger gjennom nåværende og eventuelt tidligere arbeidsgivere. Mange arbeidstakere, både innen det offentlige og i det private næringslivet, har dessuten rett på Avtalefestet pensjon, AFP. I tillegg kan du ha dine personlige pensjonsordninger og regelrett sparing.

– Et viktig poeng med pensjon, er at myndighetene har lagt til rette for at ytelsene øker jo lenger man står i jobben. Dette har blant annet sammenheng med at vi lever lenger. En konsekvens av dette er at egen sparing blir stadig viktigere dersom man ønsker en god levestandard og økonomisk frihet. Dette gjelder særlig dersom man ønsker en tidlig avslutning på yrkeslivet.

Plahte: – Pensjon beregnes individuelt både hva gjelder alderspensjon fra NAV eller gjennom arbeidsforhold. Med “individuelt” menes at pensjonsordningene som sådan normalt er ulike avhengig av hvor man jobber, men også at opparbeidet pensjon avhenger av den enkeltes individuelle forhold - så som lønn (pensjonsgrunnlag), antall år i pensjonsordningen med mer.

Les også: Jobbe etter å ha tatt ut alderspensjon?

5. Hva er pensjon?

Thue Tveit: – Pensjon er penger man skal leve av fra den dagen man slutter i inntektsgivende arbeid og blir pensjonist.

– For dem som er født mellom 1943 og 1953, får opptjening etter gammelt regelverk med beregning av pensjonspoeng, opptjeningsår for full pensjon og en pensjon som beregnes basert på de 20 beste inntektsårene dine.

– Er man født mellom 1954 og 1962 får man opptjening både etter gammelt og nytt regelverk. Er man for eksempel født i 1954 får man 10 prosent nytt og 90 gammelt regelverk. Er du født i 1962 vil man da få 90 prosent nytt og 10 prosent gammelt regelverk.

– Er man født i 1963 eller senere får man opptjening etter nytt regelverk hvor man får opptjening for alle år med pensjonsgivende inntekt fra 13- til 75 år.

Pensjonsordninger

Folketrygden: Alle har krav på pensjonspenger fra folketrygden. Er du født etter 1963, sparer staten opp 18,1 prosent av det du tjener hvert eneste år fra du er 13 til du er 75 år. Så for hver tusenlapp du tjener, setter NAV inn 181 kroner i pensjonssparing for deg. Dette går det automatikk i og beløpet vil øke for hvert år. Maxbeløpet man kan tjene opp til er på 7,1 G, som utgjør ca 709.000.- kroner i året. Beløpet du har opptjent fordeles over forventet levealder, dvs at dersom man går av med pensjon ved fylte 62 år vil du få lavere pensjon enn om man går av når man er 70 år.

Tjenestepensjon: Helt siden 2006 har det vært pålagt at arbeidstakere skal ha en pensjonsordning gjennom arbeidsgiver. Obligatorisk innbetaling er 2 prosent, men flere bedrifter har valgt en høyere prosentandel. Det betyr i praksis at arbeidsgiveren din setter av minst 2 prosent av lønnen din til pensjonssparing.

Egen pensjonssparing: I tillegg til pengene du får fra folketrygden, og tidligere og nåværende arbeidsgiver bør du spare til egen pensjon. Hvor mye du bør sette av hver måned kommer an på hvor gammel du er og den økonomiske situasjonen din. Er du under 34 år bør BSU sparing prioriteres og dyr gjeld som forbrukslån og kredittkortgjeld bør prioriteres å betale ned. Det er også å viktig å tenke på hvor og hvordan du vil plassere.

(Kilde: Ann Kristin Thue Tveit, autorisert finansiell rådgiver i Fana Sparebank)

Andre spørsmål

Begge de to pensjonsekspertene opplever at det er noen typiske pensjonsspørsmål som går igjen hos de fleste kundene de møter.

– Mange lurer på hva de vil få når de blir pensjonist, når de bør begynne å spare, hvor mye de bør spare. Dessuten er flere blitt opptatt av om pensjonsavtalen de har gjennom jobb er en god pensjonsordning, forteller Thue Tveit.

Plahte forteller at de fleste lurer på hvilke alternativer de står overfor og hvilke fallgruver de må være ekstra oppmerksomme på.

– Så godt som alle ønsker oversikt over de økonomiske konsekvensene aktuelle alternativer har for seg og sin lommebok. Utrolig mange opplever at de nærmeste drukner i all informasjonen de møter i forsøket på å sette seg inn i pensjonsregelverket; «Min pensjon», «Din pensjon» , «Norsk pensjon», «Ditt pensjonstall», og så videre. Ikke rart mange blir forvirret, sier hun.

Likte du artikkelen? Vi inviterer våre beste lesere til å følge Vi.no på Facebook og motta vårt nyhetsbrev én gang per uke.

Saken ble først publisert på Vi.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:41 Ving overtar tolv hoteller i Spania10:00 Knivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45 Ber om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43 Sønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43 Kina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42 Eldre kvinne kritisk skadd i busskjørsel08:45 Dyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37 Hitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53 Widerøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42 Australias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33 Siv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05 Blytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39 Thingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36 Elverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03 Riksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00 Sveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50 Dette skjer i dag05:45 En av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30 Dette skjedde i natt05:30 MDG vil stoppe alle nye «monsterveier»05:16 18 jihadister drept i Burkina Faso05:00 VG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45 Medisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53 Northugs manager slutter etter ni måneder03:38 Bellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02 Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00 Flere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59 Ap vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46 Studie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01 KS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45 Kraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01 Fylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58 Bolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44 Greta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40 Babcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30 Politidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25 Donald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11 Curling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59 Avsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23 Mann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16 Kvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38 Politiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19 Solberg til EPP: Bare kristendemokratiske partier kan takle klimakrisen21:02 Person døde etter utforkjøring20:38 Tror på elfly i Norge på rekordtid – Dale er uenig20:37 UEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33 Utenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21 Tysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40 Krisemåling for KrF19:16 NAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08 Prins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31 Snop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29 Trump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04 100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50 Hvitt fosfor-anklagene: – Søreide må ta et kraftfullt oppgjør17:40 Strengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22 Reaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21 Ocean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50 Dømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34 Tore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26 Vil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20 Fire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15 Person til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02 Boktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49 Person omkom i balkongbrann15:49 Sterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44 Dramatisk vitnemål mot Trump15:25 Banktrøbbel rammer 150.000 Storebrand-pensjonister15:22 Årelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16 E18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53 Industrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28 Kowalczyk gjør comeback14:26 Flere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58 Politisk hengemyr i Israel13:57 Solskjær får trio tilbake fra skade13:56 Ødegaard tilbake i full trening13:37 Ap etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13 To ulver skutt fra helikopter i Rendalen12:57 Hellas har fått nok: Sender asyl-advarsel til resten av Europa12:27 Eieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26 Tottenham-stjernene takker Pochettino12:15 Mer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11 På vei mot et todelt helsesystem12:06 Stjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05 Tvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41 Ny Norwegian-sjef overtar med ærefrykt og sug i magen11:24 Nøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22 Mourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58 – Grunnen til at jeg ikke ønsker forbud mot homoterapi10:50 – Viser hvor totalt uansvarlig det er at Norge fortsetter med olje og gass10:12 LeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57 Politiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok09:48 Havørnbestanden setter ny rekord i Danmark09:47 Direkte: Ropstad må forvente seg tøff motstand i spørretimen09:27 Swedbank etterforskes i USA09:26 Forskere bekymret for hytter i områder med villrein09:25 Nina Haver-Løseth gjør comeback i verdenscupen09:24 Senterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger08:59 Norge har passert 5,35 millioner innbyggere08:39 Ulveangrep rammer sauebønder psykisk
Siste nytt
10:41ReiseVing overtar tolv hoteller i Spania10:00NorgeKnivstikking på arbeidsplass i Oslo09:45NorgeBer om hjelp til å stanse påstått pyramidesystem09:43VerdenSønn av dansk IS-medlem hentes hjem til Danmark09:43VerdenKina varsler at de vil gjengjelde Kongressvedtak om Hongkong09:42NorgeEldre kvinne kritisk skadd i busskjørsel08:45VerdenDyretragedien i Australia – her reddes Lewis ut av flammehavet08:37VerdenHitlers flosshatt solgt for over 500.000 kroner07:53NorgeWiderøe mener MDGs politikk truer kortbanenettet07:42VerdenAustralias statsminister avviser sammenheng mellom klimaendring og skogbranner07:33PolitikkSiv Jensen ber Trygve Slagsvold Vedum bytte side07:05Helse og livsstilBlytung beskjed til skiskyttersporten: Kan bety dødsstøtet06:39SportThingnes Bø om sin kalkulerte «gambling»: – Det skal absolutt være mulig06:36SportElverum vil runde 35.000 tilskuere i mesterligaen06:03PolitikkRiksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater06:00PengerSveriges Riksbank tar klimagrep – vil kvitte seg med «brune» obligasjoner05:50NorgeDette skjer i dag05:45NorgeEn av seks i Bergen kommune lot seg lure av falsk epost05:30NorgeDette skjedde i natt05:30MotorMDG vil stoppe alle nye «monsterveier»05:16Verden18 jihadister drept i Burkina Faso05:00NorgeVG: Staten har gitt norske kommuner bøter for 1,4 milliarder kroner04:45Helse og livsstilMedisiner billigere i Norge enn i mange andre land03:53SportNorthugs manager slutter etter ni måneder03:38NorgeBellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02VerdenKongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00VerdenFlere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59PolitikkAp vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46VerdenStudie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01NorgeKS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45VerdenKraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01NorgeFylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58PolitikkBolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44VerdenGreta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40SportBabcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30NorgePolitidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25VerdenDonald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11SportCurling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59SportAvsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23NorgeMann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16NorgeKvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38NorgePolitiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19PolitikkSolberg til EPP: Bare kristendemokratiske partier kan takle klimakrisen21:02NorgePerson døde etter utforkjøring20:38NorgeTror på elfly i Norge på rekordtid – Dale er uenig20:37SportUEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33VerdenUtenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21VerdenTysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40NorgeKrisemåling for KrF19:16PengerNAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08VerdenPrins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31PengerSnop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29VerdenTrump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04Norge100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50PolitikkHvitt fosfor-anklagene: – Søreide må ta et kraftfullt oppgjør17:40NorgeStrengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22SportReaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21NorgeOcean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50PengerDømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34KulturTore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26Helse og livsstilVil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20SportFire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15NorgePerson til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02NorgeBoktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49NorgePerson omkom i balkongbrann15:49SportSterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44PolitikkDramatisk vitnemål mot Trump15:25PengerBanktrøbbel rammer 150.000 Storebrand-pensjonister15:22VerdenÅrelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16MotorE18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53PengerIndustrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28SportKowalczyk gjør comeback14:26Helse og livsstilFlere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58PolitikkPolitisk hengemyr i Israel13:57SportSolskjær får trio tilbake fra skade13:56SportØdegaard tilbake i full trening13:37PolitikkAp etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13NorgeTo ulver skutt fra helikopter i Rendalen12:57VerdenHellas har fått nok: Sender asyl-advarsel til resten av Europa12:27PengerEieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26SportTottenham-stjernene takker Pochettino12:15NorgeMer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11StemmerPå vei mot et todelt helsesystem12:06SportStjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05NorgeTvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41PengerNy Norwegian-sjef overtar med ærefrykt og sug i magen11:24PolitikkNøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22SportMourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58Politikk– Grunnen til at jeg ikke ønsker forbud mot homoterapi10:50Verden– Viser hvor totalt uansvarlig det er at Norge fortsetter med olje og gass10:12SportLeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57NorgePolitiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok09:48VerdenHavørnbestanden setter ny rekord i Danmark09:47PolitikkDirekte: Ropstad må forvente seg tøff motstand i spørretimen09:27PengerSwedbank etterforskes i USA09:26NorgeForskere bekymret for hytter i områder med villrein09:25SportNina Haver-Løseth gjør comeback i verdenscupen09:24PolitikkSenterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger08:59NorgeNorge har passert 5,35 millioner innbyggere08:39NorgeUlveangrep rammer sauebønder psykisk
Populært