Å bytte yrke i voksen alder:

Linn Doherty (43) hadde en trygg jobb – byttet yrke til fordel for drømmelivet

Linn Doherty (43) valgte drømmelivet med full frihet og mer tid til familien, fremfor et sikkert arbeid med økonomisk trygghet. Foto: Privat
Linn Doherty (43) valgte drømmelivet med full frihet og mer tid til familien, fremfor et sikkert arbeid med økonomisk trygghet. Foto: Privat

Linn Doherty (43) hadde et trygt og sikkert arbeid som markedsfører. Så bestemte hun seg for å følge drømmen om å være frilansskribent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Linn Doherty er 43 år, bosatt i Son utenfor Oslo, er gift og har en sønn på snart fire år. Linn har vært gjennom flere typer yrker innen skjønnhet og helse gjennom hele livet. Hun har vært selvstendig næringsdrivende i egen skjønnhetssalong, undervist og drevet med markedsføring og produktutvikling.

– Den siste jobben jeg hadde var som business manager, da arbeidet jeg med produktutvikling og markedsføring. Den jobben var veldig trygg, men litt for kjedelig for meg, forteller hun.

Det ble en lang prosess med planlegging og hardt arbeid før Linn kunne si opp jobben og satse på drømmen.

– Det tok over to år før drømmen ble til virkelighet. Jeg var fast bestemt på at det var dette jeg ønsket og jobbet målrettet med det for øyet. Da jeg hadde klart å opparbeide en gjennomtenkt plan og et par kunder leverte jeg oppsigelsen, sier hun.

Sin egen sjef

Det å være sin egen sjef har alltid virket tiltrekkende for Linn:

– Det å kunne få jobbe med det jeg vil når jeg vil, gjør at jeg legger ned flere timer. Det er jeg og bare jeg som bestemmer om dette skal fungere eller ikke.

Som selvutnevnt allergiker mot tidsklemma, begynte hun å tenke på hvilke muligheter hun hadde da hun ble mor for første gang.

– Jeg startet en blogg for noen år siden, noe som satte i gang en nysgjerrighet rundt tekst og skriving. Jeg undersøkte mulighetene som var der ute og landet raskt på at dette var noe jeg kunne leve av, forteller hun.

Les også: –Når du søker jobb, bør du ofte sende to CV-er

«Dette vil jeg gjøre hver dag, hele året»

Ved en tilfeldighet fikk Linn muligheten til å skrive en helsespalte for ukebladet «Hjemmet»:

– Da ble jeg sikker. Dette ville jeg gjøre hver dag, hele året.

Etter dette tok hun utdannelsen «Featurejournalistikk» med eksamen fra HiOA og «Bli magasinjournalist» ved Journalistskolen før hun kontaktet potensielle kunder. Etter ett års tid, sa hun opp den trygge jobben som business manager.

– Nå skriver jeg innhold til nettsider, content-artikler og gjør Sosiale medier-arbeid for flere selskaper. Det er selvfølgelig et evig jag for å ha nok arbeid, men jeg elsker hver eneste dag, forteller hun.

Les også: Geir fikk fast jobb som 63-åring: – Vær frempå når du søker jobb

(Saken fortsetter under)