Kygo hadde nesten en kvart milliard i inntekter i fjor

Kygo kan koste på seg et bredt smil etter et hektisk turnéår i 2018 med 87 konserter og nesten en kvart milliard kroner i inntekter.
Kygo kan koste på seg et bredt smil etter et hektisk turnéår i 2018 med 87 konserter og nesten en kvart milliard kroner i inntekter. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske Kygo satte ny turnérekord med 87 konserter i fjor. Det bidro til inntekter på nesten en kvart milliard kroner og et overskudd på 90 millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kyrre Gørvell-Dahll fra Fana, bedre kjent som Kygo, er blitt en av verdens største artister og produsenter og kan se tilbake på et økonomisk gullkantet 2018, skriver Dagens Næringsliv.

87 konserter i 31 land ga inntekter på 181 millioner kroner. I tillegg kommer rundt 63 millioner i andre inntekter i Kygo-konsernet. Selskapet som er bygget opp rundt artisten, fikk dermed samlede inntekter på 244 millioner kroner og et overskudd før skatt på 90 millioner. Når staten har fått sitt, sitter konsernet igjen med drøyt 69 millioner kroner.

– Det er veldig gode tall. Vi hadde aldri trodd at det skulle gå slik, så vi er veldig godt fornøyd, sier stefar Jan Bjordal, som sammen med mor og styreleder Kjersti Gjerde styrer konsernet.

Etter et svært hektisk konsertår i fjor, trappes den delen av virksomheten noe ned i 2019. I snitt ligger det an til å bli én konsert i uken eller totalt 53 konserter i løpet av året.