Bitcoins Norge lovet erstatning etter dataangrep

Kryptoverdier for over 4 millioner kroner gikk tapt i det som beskrives som flere alvorlige dataangrep mot en av Bitcoins Norges underleverandører.
Kryptoverdier for over 4 millioner kroner gikk tapt i det som beskrives som flere alvorlige dataangrep mot en av Bitcoins Norges underleverandører. Foto: Frank Jordans / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bitcoins Norge skal få erstatning etter dataangrepet som førte til at kryptobørsen tapte over 4 millioner kroner, lover kryptobørsens teknologileverandør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har forsikret Bitcoins Norge at Alphapoint ville kompensere dem, noe vi skal. Vi står ved våre kunder, skriver PR-rådgiver Layla Tabatabaie i Alphapoint Corporation i en epost til Dagens Næringsliv.

1. juli fikk Bitcoins Norges kunder en epost der selskapet varslet full handelsstans og solgte unna kundenes kryptovaluta, etter det som beskrives som avanserte dataangrep.

I etterkant har Alphapoint, som er leverandør av Bitcoins Norges handels- og teknologiplattform, bekreftet at de ble utsatt for dataangrep. Selskapet avkrefter imidlertid at de hadde noe med avgjørelsen om så selge unna kryptovaluta å gjøre.

– Alphapoint deltok ikke i den avgjørelsen, opplyser Tabatabaie i eposten til avisen.

Ifølge selskapet har FBI iverksatt etterforskning. Dette kan talsperson Shayne Buchwald i FBI verken bekrefte eller avkrefte, men hun forteller at kryptorelaterte saker generelt er noe de blir bedt om å bistå med.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Daglig leder og eier i Bitcoins Norge, Ole-Andre Torjussen, skrev på Facebook etter dataangrepet at det totalt forsvant kryptovaluta til en verdi av 500.000 dollar den 7. mai. Tapet utgjør rundt 4,3 millioner kroner i dagens kurs.

– Alle våre kunder vil få betalt ut et beløp i norske kroner tilsvarende verdien de hadde i kryptovaluta hos oss den 7. mai 2019, skrev han videre.