Boligprisene steg 0,6 prosent i juni

Eiendom Norge la onsdag fram sine tall for boligprisutviklingen i juni. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
Eiendom Norge la onsdag fram sine tall for boligprisutviklingen i juni. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Boligprisene steg 0,6 prosent i juni, korrigert for sesongvariasjoner, viser tall fra Eiendom Norge. Det tok lengre tid å få solgt en bolig enn for ett år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nominelt falt prisene med 0,2 prosent i juni, som normalt er en måned med lav aktivitet i eiendomsmarkedet.

– Den moderate prisutviklingen i det norske boligmarkedet fortsetter i juni måned. Trenden med moderat prisvekst har vart sammenhengende i over et år, og det er grunn til å tro at denne utviklingen vil fortsette utover i året, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn for et år siden, opplyser eiendomsmeklernes bransjeforening.

Ligger ute lenger

I gjennomsnitt tok det 42 dager å få solgt en bolig i juni. Det er fire dager mer enn i samme måned i fjor. Bodø og Fauske hadde det raskeste boligmarkedet, med en gjennomsnittlig salgstid på 19 dager. I Kristiansund, som var tregest, tok det over tre ganger så lang tid, nærmere bestemt 62 dager

– Juni bekrefter trenden vi har sett over tid med at det tar lengre tid å selge boliger nå enn på flere år. Hovedårsaken er at det har over en lang periode vært mange boliger til salgs, noe som gjør at kjøperne kan bruke god tid på vurderingen om de skal legge inn bud, sier Eiendom Norge-sjefen.

Boligprisene i de største byene:

Sesongkorrigert utvikling i boligprisene i de fire største norske byene fra mai til juni i år (med utviklingen de tolv siste månedene i parentes).

* Oslo: +1,3 prosent (+3,4 prosent)

* Bergen: Uendret (+0,3 prosent)

* Trondheim: +0,8 prosent (+0,8 prosent)

* Stavanger: +0,1 prosent (+0,7 prosent)

* Hele landet: +0,6 prosent (+2,6 prosent)

Kilde: Eiendom Norge

Færre salg i juni – flere i første halvår

Det ble solgt 9.903 boliger i Norge i juni, 6 prosent færre enn i samme måned i fjor.

– Det er noe lavere aktivitet i juni i år sammenlignet med juni fjor. Samtidig har det vært mange måneder med meget stor aktivitet, noe som i sum har gitt et rekordhøyt antall salg i første halvår 2019, sier Dreyer. I første halvår er det solgt 3,8 prosent flere boliger enn i samme periode i fjor.

Når det gjelder antall boliger som bli lagt ut for salg, er bildet ganske likt: nedgang i juni, men oppgang for første halvår. Den siste måneden ble det lagt ut 9.995 boliger, 10,1 prosent færre enn i juni 2018. For første halvår sett under ett, har det vært en oppgang på 4,8 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden