Meny

Askeladden-sjefen: – Vi skal ut på eventyr. Vi skal skape eventyr!

Martin Schütt utfordrer etablerte bransjer med en ny måte å tenke business på.
Martin Schütt utfordrer etablerte bransjer med en ny måte å tenke business på. Foto: Finansavisen

Askeladden Martin Schütt skriver eventyr med kapitler som Cutters, Dr.Dropin, Verd og Squeeze. Han har nye fortellinger på lager.

(Finansavisen) Det var en gang en mann som hadde tre sønner, Per og Pål og Espen Askeladd; men annet enn de tre sønnene hadde han ikke heller, for han var så fattig at han eide ikke nåla på kroppen, og derfor sa han titt og ofte til dem, at de fikk ut i verden og se å tjene sitt brød; hjemme hos ham ble det så ikke annet enn sveltihjel likevel.

Martin heter ikke Askeladd, men Schütt til etternavn. Og ut i verden har han vært. Siden høsten 2016 har han også vært daglig leder i Askeladden & Co.

– Vi skal ut på eventyr. Vi skal skape eventyr! sier han.

Det er en tidlig morgen. Før kontortid for noen. De rekker en hårklipp før de går på jobb. Det durer i barbermaskiner og lyden av skarpe sakser former nye sveiser i løpet av ett kvarter. Prislapp: fastpris på 299 kroner som allerede er betalt før frisøren setter i gang.

– Cutters har ikke funnet opp en ny måte å klippe håret på. Det er ikke robotklipp eller laserklipp. Vi har bare kuttet ut hårvask, massasje og kaffe og gjør det effektivt, sier Martin Schütt.

To karer fikk ide fra Japan

Fem spørsmål:

Stortingets talerstol blir din. Hvilken sak tar du opp?

Dere har en viktig jobb. Vær mer opptatt av å styre og mindre opptatt av å bli likt.

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Bruk dem heller smartere.

Hva er din dårligste investering?

10.000 munnbind rett etter svineinfluensaen tok slutt i 2009. Dårlig timing.

Hvilken bok vil du lese om igjen?

«The Life-Changing Magic of Not Giving a Fuck» av Sarah Knight. Boken lærer deg å være bedre for dem som betyr mest for deg, og bry deg mindre om hva andre måtte mene.

Hvor går drømmereisen?

Med sjøfly til en innsjø i Telemark for å campe med kjæresten og bikkja.

Det første kapittelet i historien om Askeladden handler nettopp om Cutters, som så dagens lys i Bergen i 2016. To karer hadde fått ideen fra Japan, og en fisker og en gamer var de første investorene. Nå teller Cutters 71 salonger i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

– Vi var fire karer i Oslo som hadde tenkt på det samme, etter inspirasjon fra Singapore. Da kunne vi velge å konkurrere eller samarbeide. Vi valgte det siste.

Modellen fungerte aldeles utmerket - to i front som jobbet med daglig drift og seks investorer som støttet med alt fra strategi og markedsføring til tekniske løsninger.

– Denne modellen tenkte vi å bruke i andre bransjer også. Alle hadde andre jobber, men da vi fant ut at vi skulle starte Askeladden, sa vi opp jobbene våre.

– Jeg visste ikke hva jeg ville bli

Med vi mener han fiskeren og gameren, to siviløkonomer en sivilingeniør og en jurist.

Schütt stiller i småviltre krøller, åpen skjorte med t-skjorte under. Stilen er en blanding av villmark og avslappet helg, og nå gjelder det ikke å skue hunden på hårene.

– Jeg visste ikke hva jeg ville bli, så jeg valgte allmennfag på videregående. Men 29-åringen som er vokst opp i et hvitt hus på Nøtterøy, med en lillebror, mor som er jordmor og far som jobber i Telenor, visste fortsatt ikke hva han ville bli:

– Derfor begynte jeg på NHH og utdannet meg til siviløkonom selv om jeg brukte mer tid på studentforeninger og gründerprosjekter enn på lesesalen og forelesninger. Men jeg visste fortsatt ikke hva jeg ville bli, så jeg begynte i McKinsey rett etter studiene i Bergen.

I McKinsey jobbet han mest med bank, telekom, strøm og forsikring. Mye handlet om salg og markedsføring. Halvparten av de tre årene han jobbet der, var han utenlands. Stockholm, New York, San Francisco, Jakarta og Manila.

– Etter noen år i McKinsey fikk jeg en aha-opplevelse. Jeg hadde erfart mye dårlig drift i de store selskapene. Det må være vrient å være en stor bedrift når man har med seg så mye historie. Det er byråkratisk og går tregt. Jeg tenkte at jeg i hvert fall aldri skal jobbe et slikt sted.

Les også: Ga 58 millioner på Oslo øst

– Det er så mange buzzwords

Men det han også tenkte, var at det var reelt mulig å utfordre disse selskapene som har store utfordringer med å tenke nytt. Da kunne han heller starte fra scratch, noe Cutters er et eksempel på.

Skapertrangen har Schütt hatt hele livet. Han har brukt utallige timer ved sløydbenken hjemme hos morfar og laget ting. Mottoet var: alt kan lages. Fra rundt konfirmasjonsalderen skjønte han også hvordan han kunne tjene penger på ting: skaffe ødelagte mobiltelefoner og datamaskiner på Finn.no, fikse dem og selge dem på bruktmarkedet. Dette holdt han på med i årevis.

– Det er så mange buzzwords, sier han plutselig.

– Det snakkes fem ganger så mye om disse nye ordene i dag som for fem år siden. Ord som lønnsomhet, overskudd og verdiskapning snakker vi nesten ikke om lenger. Hva skjedde med dem? I 2013 gikk nordmenns pengebruk på tjenester for første gang forbi kjøp av varer. Vi bruker penger på begravelse, helse, frisør, massasje, hudpleie og så videre. Dagligvaremarkedet er tyve ganger så stort som frisørmarkedet, men marginene det ikke på langt nær like stor forskjell på. Vil vi helst slåss mot aktører som Rema og NorgesGruppen, eller er kampen mot Alfakrøll og På Håret enklere? Svaret er innlysende.

– Konkurrerer bare med fastlegen

Slik tenkte Askeladdens daglige leder og hans team også da de startet Dr.Dropin - legetjeneste uten ventetid med faste priser.

– Vi kunne valgt en elektronisk helsetjeneste, men da må vi konkurrere med internasjonale aktører med mye penger i ryggen. Med fysiske klinikker konkurrerer vi bare med fastlegen. Do the math!

Askeladden & Co. har også startet begravelsesbyrået Verd, massasjekonseptet Squeeze og eventkonseptet Paint´n Sip, hvor deltakerne drikker og maler. Når det gjelder Verd, forteller Schütt at folk har klaget på høye priser i hundre år. Prisveksten i dette markedet er fem ganger så høy som inflasjonen i samfunnet for øvrig. Men å spille på pris i begravelser fungerer ikke.

– Vi snakker heller ikke om pris, men er 40 prosent billigere enn en gjennomsnittlig begravelse. Da vi skulle sette disse prisene, med og uten seremoni, kunne vi ikke fatte hvordan de andre kan havne på 50.000 kroner. Det må være noe som skjer i de andre byråene med høye lønnskostnader eller ekstremt dyre biler. Jeg aner ikke, sier han, tar en slurk kaffe og fortsetter i like høyt tempo:

– Vi starter rundt ett nytt selskap i kvartalet og ser etter bransjer hvor markedet er stort nok, konkurrentene ikke er for store og hvor vi fjerner trøbbel og heft for kundene. Kundene vil bare ha behovene sine dekket så enkelt som mulig. Vi fjerner alternativene, så slipper de å ta alle valgene selv.

– Hva blir det neste dere skal starte?

– Det kommer fire til. Den første lanseringen er i disse dager. Olio, et skjønnhetskonsept som handler om vipper, bryn, voksing og negler. Det beskriver godt hvilke markeder vi kikker på. Her er det noen high end-aktører som Beths Beauty og mange asiatiske hull i veggen. Det er mulig å gjøre en forskjell et sted mellom her. Vi jobber også med et tannhelsekonsept. Tannlegebransjen ligner på fastlegene, men til Volvat-priser. Her er det også mulig å utgjøre en stor forskjell. Pizza kommer også.

– Med konkurrenter som Peppes, Pizzabakeren og Dominos?

– Ja, men ingen har tatt markedet for pizza i farten. Det er en populær måte å spise pizza på i andre markeder, og pizza er Norges vanligste matrett. Det finnes også en rekke andre serveringskonsepter, sier Schütt hemmelighetsfullt.

Askeladden jobber også med en paraply for flere underholdningskonsepter, hvor Paint´n Sip skal inngå.

– Det har gått som ei kule. Over 10.000 har malt og drukket vin. Underholdningsmarkedet i Norge ligger litt på etterskudd. Når vi skal på date, kickoff eller ha et vennetreff, kan vi stort sett velge mellom teater, kino, bowling og shuffleboard. Det er så uendelig mye annet der ute, sier han og nevner et mulig konsept; en miniutgave av Farmen.

Les også: Klokkeselskap ga rekordomsetning

Digital verden og Askeladden

Men en digital verden er ikke Askeladden modne for ennå:

– Verden blir aldri så digital at fremtidige barn ikke fødes, men lastes ned. Folk er primært offline. I snitt bruker landets befolkning tre timer foran skjerm i løpet av sine våkne timer. Det må vi huske på når vi skal starte nye selskap. Det er kun 4 prosent av alle varer som handles online. Det er feil å si at e-handel boomer. E-handel boomer ikke. Det vokser raskt, men fra en uhyre liten base. Men vi synes det er moro å drive butikk. Fellestrekk med våre selskaper, enten det er snakk om hårklipp eller begravelse, handler om vekst, ansettelser og teknologi. Vi starter selskaper helst uten å ha med oss noen fra bransjen fordi det er mye viktigere at de er gode med folk, har lederevner, forståelse for business og den rette driven, samt evner å stille spørsmål som «hvorfor er det slik?». Hvorfor vasker man håret på folk før de skal klippes? De har jo vasket det på morgenen likevel. Hvorfor skal det være en resepsjonist på et legekontor? Og en sykepleier?

Gründerne har et evighetsperspektiv på selskapet. De seks gründerne lånte det de kunne for å starte opp. Schütt fortalte banken at han skulle pusse opp kjøkkenet. Det har ennå ikke skjedd. Når det gjelder selskapene de starter, er det ikke nødvendigvis et evighetsperspektiv som gjelder. Forretningsmodellen er at Askeladden sitter på 6/7 av selskapet, gründeren eller den daglige lederen 1/7.

– Kanskje sitter vi over lang tid, men kanskje er andre eiere bedre å drive enn oss på sikt. Da selger vi selskapet. Eller kanskje bare noen aksjer for å få inn ny kapital til å finansiere videre vekst.

– Hvor er selskapet om fem år?

– Askeladden drives nok ganske likt som i dag, men med to unntak. Vi er blitt flere for å kunne gi selskapene våre den hjelpen de trenger for å vokse videre, og vi har gått til utlandet. Men om det blir Pippi & Co, Mummi & Co. eller noe annet, vites ikke. Men vi ser at mange av de bransjene vi går inn i her, har tilsvarende utfordringer i våre naboland. Og når vi ser ennå lenger frem i tid, er Asia en naturlig vei videre. De har en voksende middelklasse hvor forbrukerne ikke lenger bare vil handle i butikker drevet av mamma og pappa, men i kjedebutikker.

Les også: Norwegian-analytiker: – Dagens kurs er attraktiv

Anonymt brev på kontoret

På kontoret til Martin Schütt henger det et anonymt brev. Det er skrevet av en illsint mann som er lei udugelige elektrikere og rørleggere. Han håper at Askeladden kan starte noe i håndverksbransjen.

– Vi bruker tusenvis av timer på å analysere bransjer og muligheter. Vi ser at det fortsatt er mye å hente innenfor eiendomsmeglerbransjen, helse, både til mennesker og dyr. Håndverkerbransjen også, beroliger Schütt, som har en annen bekymring enn upålitelige håndverkere:

– Tyve prosent av Norges befolkning sier at de vil bli gründere. Etter endt bachelorutdanning er tallet halvert. Når mastergraden er fullført, er tallet nede i 5 prosent. Mange flinke folk med mastergrad får gode jobber og høy lønn. Da tør de ikke hoppe av og følge i Askeladdens fotspor. Det er helt katastrofe, for AS Norge kaster bort mye talent på grunn av nettopp dette. Flinke folk er viktig. Jeg bruker sikkert halvparten av tiden min til å finne riktige folk som har det som skal til. Nå har jeg ansatt tre, en til satsingen på skjønnhet, en til pizza og en til tannhelse. Vet du hvor mange kandidater jeg måtte snakke med for å finne de tre?

Vi rister på hodet.

– 450, sier mannen som kunne hatt Effektiv som mellomnavn:

– Den som har mye å gjøre får mest gjort.

Saken er først publisert på Finansavisen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:53 Forskere oppdager repeterende radiosignaler fra rommet08:17 Tysk politi jakter på sykkel-drapsmann07:28 Sergej Kajdalov vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse07:00 Trump truer med toll på fransk vin06:50 Trump roser Danmarks statsminister06:15 Nord-Korea skal ha avfyrt to raketter06:11 Kina løslater konsulatansatt i Hongkong06:09 To menn funnet alvorlig skadd i Horten sentrum05:50 Dette skjer i dag05:49 Ernas ultimatum fikk ja – men prosessen får kritikk05:30 Dette skjedde i natt05:03 Migranter på Ocean Viking har gått i land på Malta03:56 EFTA har inngått handelsavtale med Brasil03:52 Tre turister til sykehus etter utforkjøring i Hedmark03:17 Bolsonaro ber om å ikke bli straffet av verdenssamfunnet for at Amazonas brenner03:04 Politiet etterforsker to mulige voldtekter i Frognerparken03:02 Tutta to slag under par i Canada02:39 Politiet mener Manshaus' radikalisering startet for to år siden02:39 Hovland klatrer på resultatlisten i Idaho02:05 Uruguays president har fått lungekreft02:03 Raja: – En stor seier for Venstre01:16 Brasil sender hæren på brannslukking i Amazonas01:02 To personer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen00:44 Kritisk for mann som ble reddet opp av vann i Oppdal00:36 Trump tilbyr Brasil hjelp til å slukke brannene i Amazonas00:34 Trump varsler høyere toll på kinesiske varer00:21 Carlsen med remis mot Nakamura i St. Louis00:20 Solberg unngikk regjeringskrise i tolvte time23:08 Wall Street-fall etter eskalering i handelskonflikt mellom USA og Kina23:05 Venstre sier ja til Erna Solbergs bompengeskisse22:33 Støre mener Solbergs bomultimatum er oppsiktsvekkende22:14 SV om bompengeskissen: Miljøfiendtlig og usosial21:27 USAs eldste høyesterettsdommer behandlet for kreft igjen21:23 Jensen: Frp kan stille seg bak siste bompengeskisse21:15 Verdens mest skitne industrier forurenser politikken21:03 Macron: G7-landene arbeider med Amazonas-tiltak20:52 Zarif roser Macrons forslag for å løse atomstriden20:36 Magnus Carlsen imponerte med kastarmen20:25 Erdogan møter Putin19:38 Statsministeren stilte bom-ultimatum19:26 Sikkerhetshull: Her stikker tyvene av med million-Tesla på sekunder19:22 Frankrike etterforsker anklager om seksuelt misbruk knyttet til Jeffrey Epstein19:21 IS-kvinne med syk fireåring vil ikke gi fra seg barna til norske myndigheter19:15 Politiet etterforsker Ap-politiker for fiktive reiseregninger18:54 Etterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise18:37 Demonstrasjon utenfor Brasils ambassade etter Amazonas-branner17:55 Verdens beste: Norsk restaurant topper kåring17:29 30 år siden baltisk folkekjede-protest mot Sovjet17:12 Tiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året17:08 Kripos bistår i drapssak i Bergen16:42 Teknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene15:57 En av verdens rikeste er død15:54 Biff og soya er viktigere enn klodens overlevelse. Det er til å gråte av15:32 Russlands første flytende atomkraftverk på vei østover15:31 Kina trapper opp handelskrigen med USA15:22 Ber UD kreve garantier mot represalier: – Tyrkia skaper frykt i Norge15:20 NHL-stjerne får ikke spille landskamper på fire år15:20 Usikkert hvor lenge Liverpool-keeperen er ute15:06 Buss med skoleelever hang utfor veien14:50 Elleve og et halvt års fengsel for drap i Haugesund14:45 Maars Johnsen nær overgang til RBK14:20 Fakta før valget: Fem ting du bør vite om eiendomsskatt14:09 Død mann i Buskerud fortsatt ikke identifisert13:37 Henrik Larsson lei av å bli hetset – slutter som trener13:34 Isbjørn på vei tilbake til hytteområde på Svalbard13:13 Putin varsler svar på USAs rakettest13:11 Irland krever beskyttelse av Brasils regnskog – truer med å stemme mot handelsavtale13:03 Ulvekull i nytt revir i Elverum13:02 – Respektløst å la kronprins Haakon bli stående med hånden ut i løse luften12:42 Malta lar alle fra Ocean Viking gå i land12:36 Tidligere kunder saksøker Bitcoins Norge12:00 Godt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45 Ber leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37 Solskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35 Hareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32 Politiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke11:12 WHO: Kampen mot malaria har stagnert11:11 Ødegaard får spille kampene mot Real Madrid10:47 Vil fjerne begrensning for apotek10:46 Salpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33 Jordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32 Forskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17 Aldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14 MDG mest fram på ny kommunemåling09:28 Abe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24 Nord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21 Norsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12 Erna Solberg avlyser dagens programposter09:10 Russisk opposisjonsleder løslatt09:10 Færre europeere flytter til Storbritannia08:36 Strømprisen har gått ned08:26 Regjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25 Viagra blir reseptfritt fra nyttår07:24 Sjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00 Vil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56 Kjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56 Bil i full fyr på E18 ved Mysen06:30 Rapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29 Gunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11 Fem omkom under konsert i Algerie
Siste nytt
08:53VerdenForskere oppdager repeterende radiosignaler fra rommet08:17VerdenTysk politi jakter på sykkel-drapsmann07:28NorgeSergej Kajdalov vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse07:00VerdenTrump truer med toll på fransk vin06:50VerdenTrump roser Danmarks statsminister06:15VerdenNord-Korea skal ha avfyrt to raketter06:11VerdenKina løslater konsulatansatt i Hongkong06:09NorgeTo menn funnet alvorlig skadd i Horten sentrum05:50NorgeDette skjer i dag05:49NorgeErnas ultimatum fikk ja – men prosessen får kritikk05:30NorgeDette skjedde i natt05:03VerdenMigranter på Ocean Viking har gått i land på Malta03:56VerdenEFTA har inngått handelsavtale med Brasil03:52NorgeTre turister til sykehus etter utforkjøring i Hedmark03:17VerdenBolsonaro ber om å ikke bli straffet av verdenssamfunnet for at Amazonas brenner03:04NorgePolitiet etterforsker to mulige voldtekter i Frognerparken03:02SportTutta to slag under par i Canada02:39NorgePolitiet mener Manshaus' radikalisering startet for to år siden02:39SportHovland klatrer på resultatlisten i Idaho02:05VerdenUruguays president har fått lungekreft02:03NorgeRaja: – En stor seier for Venstre01:16VerdenBrasil sender hæren på brannslukking i Amazonas01:02NorgeTo personer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen00:44NorgeKritisk for mann som ble reddet opp av vann i Oppdal00:36VerdenTrump tilbyr Brasil hjelp til å slukke brannene i Amazonas00:34VerdenTrump varsler høyere toll på kinesiske varer00:21SportCarlsen med remis mot Nakamura i St. Louis00:20NorgeSolberg unngikk regjeringskrise i tolvte time23:08VerdenWall Street-fall etter eskalering i handelskonflikt mellom USA og Kina23:05PolitikkVenstre sier ja til Erna Solbergs bompengeskisse22:33PolitikkStøre mener Solbergs bomultimatum er oppsiktsvekkende22:14PolitikkSV om bompengeskissen: Miljøfiendtlig og usosial21:27VerdenUSAs eldste høyesterettsdommer behandlet for kreft igjen21:23PolitikkJensen: Frp kan stille seg bak siste bompengeskisse21:15VerdenVerdens mest skitne industrier forurenser politikken21:03VerdenMacron: G7-landene arbeider med Amazonas-tiltak20:52VerdenZarif roser Macrons forslag for å løse atomstriden20:36SportMagnus Carlsen imponerte med kastarmen20:25VerdenErdogan møter Putin19:38PolitikkStatsministeren stilte bom-ultimatum19:26MotorSikkerhetshull: Her stikker tyvene av med million-Tesla på sekunder19:22VerdenFrankrike etterforsker anklager om seksuelt misbruk knyttet til Jeffrey Epstein19:21PolitikkIS-kvinne med syk fireåring vil ikke gi fra seg barna til norske myndigheter19:15PolitikkPolitiet etterforsker Ap-politiker for fiktive reiseregninger18:54NorgeEtterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise18:37PolitikkDemonstrasjon utenfor Brasils ambassade etter Amazonas-branner17:55ReiseVerdens beste: Norsk restaurant topper kåring17:29Verden30 år siden baltisk folkekjede-protest mot Sovjet17:12NorgeTiltak etter terrorangrep ved moské forlenges ut året17:08NorgeKripos bistår i drapssak i Bergen16:42Helse og livsstilTeknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene15:57PengerEn av verdens rikeste er død15:54PengerBiff og soya er viktigere enn klodens overlevelse. Det er til å gråte av15:32VerdenRusslands første flytende atomkraftverk på vei østover15:31PengerKina trapper opp handelskrigen med USA15:22PolitikkBer UD kreve garantier mot represalier: – Tyrkia skaper frykt i Norge15:20SportNHL-stjerne får ikke spille landskamper på fire år15:20SportUsikkert hvor lenge Liverpool-keeperen er ute15:06NorgeBuss med skoleelever hang utfor veien14:50NorgeElleve og et halvt års fengsel for drap i Haugesund14:45SportMaars Johnsen nær overgang til RBK14:20PengerFakta før valget: Fem ting du bør vite om eiendomsskatt14:09NorgeDød mann i Buskerud fortsatt ikke identifisert13:37SportHenrik Larsson lei av å bli hetset – slutter som trener13:34NorgeIsbjørn på vei tilbake til hytteområde på Svalbard13:13VerdenPutin varsler svar på USAs rakettest13:11VerdenIrland krever beskyttelse av Brasils regnskog – truer med å stemme mot handelsavtale13:03NorgeUlvekull i nytt revir i Elverum13:02Norge– Respektløst å la kronprins Haakon bli stående med hånden ut i løse luften12:42VerdenMalta lar alle fra Ocean Viking gå i land12:36PengerTidligere kunder saksøker Bitcoins Norge12:00SportGodt billettsalg for kvinnenes kamp mot England11:45PengerBer leasingselskaper sjekke om kunder har betalt for mye11:37SportSolskjær etter rasismehendelsen: – Kan ikke tro at vi sitter i 2019 og snakker om dette11:35SportHareide må ta pause på grunn av infeksjon11:32NorgePolitiet: Savnet nederlender omkom i padleulykke11:12Helse og livsstilWHO: Kampen mot malaria har stagnert11:11SportØdegaard får spille kampene mot Real Madrid10:47PengerVil fjerne begrensning for apotek10:46NorgeSalpetersyre lekket ut på E6 i Østfold10:33VerdenJordens lunger brenner: – Meningsløst å se på at planeten vår forsvinner10:32Helse og livsstilForskning: Nattarbeid øker risikoen for kreft10:17PengerAldri har andelen uføretrygdede kvinner vært større10:14PolitikkMDG mest fram på ny kommunemåling09:28VerdenAbe anklager Sør-Korea for tillitsbrudd09:24VerdenNord-Koreas utenriksminister kaller Pompeo giftig09:21VerdenNorsk kvinne funnet død i Stockholm – en person pågrepet09:12PolitikkErna Solberg avlyser dagens programposter09:10PolitikkRussisk opposisjonsleder løslatt09:10VerdenFærre europeere flytter til Storbritannia08:36PengerStrømprisen har gått ned08:26PolitikkRegjeringen etablerer eldreombud med kontor i Ålesund07:25Helse og livsstilViagra blir reseptfritt fra nyttår07:24VerdenSjanseløs mot sort hull: – Slukt og sluknet umiddelbart07:00KulturVil i framtiden forby navn som Norec, Norad, Nkom og OsloMet06:56PolitikkKjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni06:56NorgeBil i full fyr på E18 ved Mysen06:30VerdenRapport: Teknologiselskaper setter verden i fare med drapsroboter06:29SportGunnarssons Palermo-mareritt: Fikk verken lønn eller spilletid06:11VerdenFem omkom under konsert i Algerie
Populært