Ny kortrekord i mai

Video: Betalingsmetoden tæpping øker i popularitet.

På 16. mai alene ble betalingskort benyttet 8,95 millioner ganger i Norge. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye tall fra Nets og Vipps viser at vi mai gikk på en ny rekord i kortbruk. I alt ble det utført 170,2 millioner kortkjøp. Det er ifølge en pressemelding fra Nets en økning på 2,2 prosent fra mai i fjor. Tilsammen ble det i disse transaksjonene handlet for 56,3 millioner kroner. En økning på 0,5 prosent fra samme måned i fjor.

Pressemeldingen forteller videre at mai er månedene vi så langt i år har benyttet kortene flest ganger. I 2018 var det tre måneder hvor kortene ble benyttet mer enn 170 millioner ganger.

Les også: Til streik mot kontanter: – Bussene er ikke sikret mot ran

— 16. mai var den dagen til nå i år med mest kortbruk. Bare i løpet av denne dagen ble betalingskortene benyttet 8,95 millioner ganger, og det ble handlet for 3,3 milliarder kroner. Kun under Black Friday i fjor er kortene benyttet flittigere, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Den såkalte tæppingen med kortet, altså å legge kortet ned på terminalen fremfor å skyve det inn, setter nye rekorder.

I mair ble det tæppet 14,4 millioner ganger, en økning på 23,1 prosent sammenlignet med april i år.

Les også: 3 av 5 vil ikke bytte ut kontanter

— Det var allerede ved utgangen av mai mer bruk av kontaktløs betaling enn i hele 2018. Hittil i 2019 har det blitt tæppet mer enn 54 millioner ganger med BankAxept-kort. Vi mener dette er tydelig tegn på at stadig flere ser fordelene ved å tæppe med kortet, og tror 2019 blir året hvor de fleste nordmenn tar denne metoden i bruk, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS.

Personvernpolicy