Ny kortrekord i mai

Video: Betalingsmetoden tæpping øker i popularitet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

På 16. mai alene ble betalingskort benyttet 8,95 millioner ganger i Norge. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye tall fra Nets og Vipps viser at vi mai gikk på en ny rekord i kortbruk. I alt ble det utført 170,2 millioner kortkjøp. Det er ifølge en pressemelding fra Nets en økning på 2,2 prosent fra mai i fjor. Tilsammen ble det i disse transaksjonene handlet for 56,3 millioner kroner. En økning på 0,5 prosent fra samme måned i fjor.

Pressemeldingen forteller videre at mai er månedene vi så langt i år har benyttet kortene flest ganger. I 2018 var det tre måneder hvor kortene ble benyttet mer enn 170 millioner ganger.

Les også: Til streik mot kontanter: – Bussene er ikke sikret mot ran

— 16. mai var den dagen til nå i år med mest kortbruk. Bare i løpet av denne dagen ble betalingskortene benyttet 8,95 millioner ganger, og det ble handlet for 3,3 milliarder kroner. Kun under Black Friday i fjor er kortene benyttet flittigere, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den såkalte tæppingen med kortet, altså å legge kortet ned på terminalen fremfor å skyve det inn, setter nye rekorder.

I mair ble det tæppet 14,4 millioner ganger, en økning på 23,1 prosent sammenlignet med april i år.

Les også: 3 av 5 vil ikke bytte ut kontanter

— Det var allerede ved utgangen av mai mer bruk av kontaktløs betaling enn i hele 2018. Hittil i 2019 har det blitt tæppet mer enn 54 millioner ganger med BankAxept-kort. Vi mener dette er tydelig tegn på at stadig flere ser fordelene ved å tæppe med kortet, og tror 2019 blir året hvor de fleste nordmenn tar denne metoden i bruk, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS.