Helt på grensen, og litt over – «harryhandelen» er i vekst:

Vi svenskehandler for milliarder – og smugler for altfor mye

<p>En stund før Systembolagets superbutikk i Strømstad åpner er folk på plass. Klare for jakten på kupp. Foto: Martin Huseby Jensen</p>
En stund før Systembolagets superbutikk i Strømstad åpner er folk på plass. Klare for jakten på kupp. Foto: Martin Huseby Jensen

Det skal alltid være en risiko for å bli stanset, sier tollsjefen når ABC Nyheter er på grensehandel. Du kan faktisk bli stoppet hjemme på gårdsplassen.

Hver eneste dag kjører mer enn ti tusen kjøretøy over Svinesundbroen og ofte opp gjennom den norske tollstasjonen. Mandag var journalistens bil en av dem.

I 2002 kalte landbruksminister Lars Sponhem (V) det for «harryhandel» å dra over grensa på jakt etter de gode tilbudene, for å fylle opp handlevognen med kjøtt, sukker og alkohol.

Det å handle på andre siden av grensen oppleves kanskje ikke lenger som like «harry», men ABC Nyheter fikk erfare at det ikke heller var slik at svenskehandlere veldig gjerne vil stå fram med navn og ansikt.

17 år er gått siden Lars Sponheim lanserte det nedsettende «harryhandel»-begrepet. Siden da er grensehandelen doblet.

Dette kan du ta med over grensen om du ikke er ute av landet mer enn 24 timer. Men du får lov til å gjøre det bare én gang innenfor 24 timer:

* Den vanlige tobakks- og alkoholkvoten

* 10 kilo kjøtt, ost eller lignende.

* Og det du har med deg, må ikke overstige 3.000 kroner.

SSBs statistikkbank viser at mens vi i første kvartal i 2004 handlet for 1,954 milliarder kroner, var beløpet steget til 3,9 milliarder kroner i første kvartal i år. Dette er mer enn 600 millioner kroner mer enn samme periode i fjor. Det er derfor grunn til å anta at handelen vil overstige de 15,7 milliardene vi handlet for i Sverige i 2018.

For selv om SSB regner med all grensehandel, legges nesten alt igjen hos «söta bror». Og størst av alle er Nordby Shoppingsenter ikke mange kilometerne på svensk side av Svinesund. Senteret, som i fjor omsatte for 4,5 milliarder kroner, er eid av ikke-svenske Olav Thon.

På Systemet...

Men for denne handelsreisende begynner turen på svenskenes superpol ved innkjøringen til Strømstad.

(Artikkelen fortsetter under).

– Vi vet sånn noenlunde hva vi skal ha, sier et eldre par vi møter utenfor Systembolaget noen minutter før butikken åpner. Kari og Dag, ingen etternavn, tar en tur over grensa en gang i måneden. Denne gangen har de levert inn bilen på service, i Sverige. Dag forteller at det er mye å spare på dette.

Rundt oss begynner parkeringsplassen etter hvert å fylles opp. Om de ikke strømmer til, så blir det stadig flere som står utenfor Sveriges største Systembolag. En butikk tilpasset norske handlevaner. Går du på nett for å finne hvilke viner de har på Systembolaget, er det høy sannsynlighet at de ikke har den i superbutikken. I hvert fall ikke om den koster over 500 kroner.

Kari og Dag drar ikke til Nordby Shoppingsenter. De drar til Svinesund handelsområde. Det har de gjort i mange år.

– Vi er kjent der.

– Og så vet vi noenlunde hva vi skal ha.

– Vet dere hvor mye dere sparer?

– Ikke helt på krona.

– Men vi er litt bevisst.

– Men ikke kylling, det kjøper vi ikke i Sverige, slår Kari fast.

Men kalveentrecote, karbonadedeig, pålegg, kaffe og tranebærjuice, kjøper de to gjerne. Og så en kartong med en vin Dag liker. På den sparer de 200 kroner.

De to vet hvor mye som er lov å ha med seg over grensa til Norge (se faktaboks). Og de har aldri vært stanset i tollen.

Da dørene åpnet klokken 10 på slaget, var det ingen som stod og ingen som hang. Alle sprang inn med hver sin kurv og begynte å fylle opp. Mange av de handlende vet hva de skal ha. De går rett bort til hylla hvor de aktuelle flaskene eller kartongene står. De fleste er passert punktet i livet hvor mange får tilbud om AFP. Men ved cideren, der ser vi noen som er yngre. En som ennå ikke er passert 30.

– Hei, er du norsk? spør vi.

Den unge mannen ser på oss spørrende. Hever et øyebryn som buen på et spørsmålstegn.

– Nej, sier han på svensk og ser ned på drikken han studerte.

Snarere velger vi ut seks flasker med litt hvitt og litt rødt, betaler og begynner å kjøre nordover. Dit hvor tilbudene er enda flere. Hvor det bugner i kjøtt. Og sukker. Og klær.

(Artikkelen fortsetter under)

Flesk og duppe på Nordby

På et jorde ikke langt fra grensen ligger nevnte Nordby Shoppingsenter. Norskeid, som flere av kjøpesenterne ved grenseovergangene. Det er flust av butikker å velge mellom. Som outlet-butikkene til Stormberg og XXL. Også begge disse er norske.

Vi går og ser oss om på senteret. I fjor omsatte de for 4,5 milliarder kroner ute på jordet. Det har vært under stadig utvidelse.

Når vi kommer inn på Nordby supermarked er det foreløpig ikke så mange og handler. De fleste av dem trolig pensjonister. Men noen yngre er det.

Tilbud på klær frister, men det er først og fremst maten det handler om. På ett av de to supermarkedene. Hvor du får kjøpt krokodillekjøtt. Kenguru. Med mer.

Særlig rundt pålegg og kjøtt er det tett. Et par på svipptur med barnebarnet ved karbonadedeigen. Her er det også penger å spare, eller der hvor den frosne ytrefileten av okse er å finne.

– Jeg må ned hit og hente en pakke en gang i måneden, sier en eldre herre.

– Så jeg ser etter ting jeg trenger.

Han sparer gode penger på ordinære tannstikker. Vi følger hans eksempel og tar med oss et par pakker.

– Og så kjøper jeg enkelt golfutstyr, som golfballer. Der er det penger å spare, sier han før han haster mot knekkebrødet.

Golfballer trenger vi ikke. Men fullkornpasta trenger vi mer av. Og kanskje et par glass tikka masala.

– Ikke bruke navnet mitt, jeg dro over grensen i lunsjen for å handle, sier kvinnen som gjør ukens mathandel i Sverige. Sånn er det når man bor tett på grensa, da er det lettere.

– Jeg sparer noen tusenlapper hver måned på handle her, forteller hun.

– Er du blitt stoppet noen gang?

– Nei, jeg er ikke det, men de stopper ikke folk med AA-skilter (Halden-registrert, red.anm) så ofte, sier kvinnen som bare heter Mette.

Hun handler på der fordi utvalget er bedre og prisene på enkelte produkter lavere.

– Og så fylle jeg opp i butikken hjemme.

Kurven vår er ikke helt full, men full nok. Vi betaler og pakker inn i bagasjerommet.

Vi kjører på grønt

Passaten vår kjører fra kjøpesenteret. Opp på motorveien og over brua. Bompenge-entusiaster møter allerede på grensa gleden av å bidra til fellesskapet.

Intet å deklarere
Intet å deklarere

Litt lenger nord blinker lys mot oss. Bommene til tollvesenet er nede. Disse koster ingenting, med mindre bilen har mer med seg enn tillatt. Nesten daglig er bommene nede, forteller seksjonssjef Wenche Fredriksen når vi møter henne på tollstasjonen.

Hovedprioritet er å stanse narkotika og annen organisert smugling . Og selv om ikke alle bildene som kjører om tollstasjonen på grønt stanses, skjer det med en hel del. Da handler det ifølge seksjonssjefen om å få til en samtale det kan hentes informasjon ut av.

– De som holder på med smugling er proffe. Vi har sett at de bytter skilter på bilen.

At alle må oppom tollstasjonen, som for øvrig er landets største, har en enkel grunn:

– Det skal alltid være en risiko for å bli tatt, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under)

Grensesjefen Wenche Fredriksen
Grensesjefen Wenche Fredriksen

Noen ganger kan det være at de grensehandlende priser seg lykkelig. Kanskje var det den ekstra rullen med snusbokser. For en gangs skyld er bommen åpen og høyrefoten slipper å forlate gasspedalen. Det er bare å kjøre hjem. Men ikke ta for gitt at du av den grunn slipper unna.

– Det er fullt mulig å bli stanset på gårdsplassen, men det skjer ikke daglig, sier Fredriksen.

Det handler om variasjon i kontrollen av grensetrafikken. Og nå har tollerne fått tillatelse til å kjøre med blålys. Dermed kan de legge seg på hjul etter smuglerne. Med opp mot 12.000 kjøretøy i døgnet som passerer tollstasjonen i retning nord, er det ikke like lett å holde oversikt.

De fleste av disse kjenner regelverket for hvor mye de får ta med seg over grensen, og de kjenner til risikoen, slår Fredriksen fast. Men noen prøver seg, alltid.

– Vi har hatt folk som har kledd seg opp som prest i håp om å smugle inn varer. En annen som sjømann, jeg lurer litt på hva han trodde det hjalp til, sier hun og humrer.

I fjor la tollvesenet beslag på:

* 51.000 liter brennevin

* 33.186 liter vin

* 315.864 liter øl

* 6.544 kilo fisk

* 22.345 kilo kjøtt

* 154.725 enheter dopingmiddel

* 12.908.555 sigaretter

* 903 kilo snus

* 347.773 gram cannabis

* 57.916 gram kokain

* 98.218 gram amfetamin

Kilde: Toll.no

Andre har sågar hatt med en likkiste og hevdet at det lå en død person i kisten. Vedkommende døde i utlandet, men skulle gravlegges hjemme. Det var bare det at personen som ikke lenger skulle være blant oss, levde i beste velgående i Norge.

– Folk forsøker å være kreative, kanskje legger de den ekstra kartongen under reservedekket. Men vi kjenner slik ting. Og så vet vi at det også kommer mye vi ikke klarer å stoppe.

Men noen ting hjelper, som blålysene nevnt over. Og at tollere på svensk og norsk side samarbeider slik at de også kan jobbe i hverandres land. Og så lærer de noe nytt hver gang de tar smuglere som forsøker seg med en annen tilnærming.

Så kommer vi på det den unge kvinnen fortalte på Nordbysenteret om skiltene.

– Er det slik at om du har AA-skilt at du slipper kontroll?

– Det stemmer ikke, det er bare en gammel myte. Og så er ikke AA-skilt bare Halden lenger.

En annen gammel myte er at det er mindre sjanse for å bli tatt om du krysser på den gamle Svinesund-broen. For, sier Fredriksen, på den gamle brua er tollerne bare litt mindre synlig enn på den nye. Det gjøres mange beslag også der.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan18:00 26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg
Siste nytt
19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenÅtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan18:00Kultur26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg
Populært