OBOS-prisene opp i mai

I mai gikk OBOS-prisene opp med 0,7 prosent i Oslo-området, mens prisene steg med 0,6 prosent på landsbasis. Her fra Nordre Åsen borettslag i Oslo. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I mai gikk OBOS-prisene opp med 0,7 prosent i Oslo-området, mens prisene steg med 0,6 prosent på landsbasis. Her fra Nordre Åsen borettslag i Oslo. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Prisene på OBOS-boliger steg med 0,6 prosent på landsbasis i mai i år. Hittil i år har prisene steget med 4,4 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

− Prisveksten er som forventet og i tråd med den historiske utviklingen. Dette er tradisjonelt en sterk måned med høy aktivitet. Lønnsvekst, høy sysselsetting og fortsatt lave renter er noen av faktorene som gjør at vi tror på fortsatt prisvekst, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Forrige måned kostet det gjennomsnittlig 63.136 kroner per kvadratmeter for OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området – en økning på 1,8 prosent fra samme måned i fjor. Til sammenligning lå kvadratmeterprisen gjennomsnittlig på 55.152 kroner på landsbasis.

Siden nyttår har prisene på brukte OBOS-boliger i hovedstaden økt med 5,8 prosent. OBOS-sjefen tror ikke de varslede renteøkningene vil medføre nedgang i boligprisene i Oslo-området.

– Vi forventer fortsatt prisvekst, men dette er ikke tiden for ville budrunder, sier han.

I mai ble det foretatt 918 eierskifter av OBOS-tilknyttede boliger sammenlignet med 864 i samme måned i fjor.

Aktuelt: Tilbyr danske boliglån til 1 prosent fastrente

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden