Kripos advarer mot Vipps-svindel

Politiet advarer mot Vipps-svindel. Det er få som anmelder svindel eller forsøk på svindel. Kripos ber folk være flinke til å anmelde.
Politiet advarer mot Vipps-svindel. Det er få som anmelder svindel eller forsøk på svindel. Kripos ber folk være flinke til å anmelde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kripos har registrert at Vipps-svindel brer om seg, og ber folk være oppmerksomme. Politiet i Agder etterforsker nå ytterligere et svindelforsøk med tjenesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er kjent med flere tilfeller av svindelforsøk av Vipps-kunder. Husk at ingen seriøse firmaer ber om pinkoder, passord eller betalingsinfo på sms eller telefon, advarer Kripos i en melding på Twitter.

Det er få som anmelder svindel eller forsøk på svindel. Kripos ber folk være flinke til å anmelde. De minner om at slik svindelen kan skje både via sms, telefon, epost, applikasjoner og nettsider.

– Vi anbefaler deg i tillegg å kontakte banken din og forsikringsselskapet ditt. Har overføringen av penger nettopp skjedd? Ring banken umiddelbart og forsøk å stanse overføringen, er blant nettsvindel-rådene fra Kripos.

Senterpartiet: – Absurd og groteskt av Vipps