Venter boligrekorder over påske

<p>Over påske kommer et stort antall boliger for salg. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX</p>
Over påske kommer et stort antall boliger for salg. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix

Langt flere boliger ligger klare for salg nå enn i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi går mot en rekord for hvor mange boliger som skal legges ut til salg etter helligdagene. Fint vær og sen påske gir høysesong for familie- og eneboliger med hager, sier direktør Grethe Meier i Privatmegleren til Dagens Næringsliv.

Meier har tidligere ikke sett så gode prognoser for vårslippet i boligmarkedet. Påsken kommer senere i år enn i fjor. Derfor ble det i mars solgt 18 prosent flere boliger enn i fjor. Med vårslippet til uken venter eiendomsmeglerne økt aktivitet i markedet igjen.

Av det dyrere slaget: Solgte toppleilighet for 26 millioner

DN skriver at det er stor vekst i antall boliger i storbyene som venter på å bli lagt ut for salg.

Selv om tilbudet i boligmarkedet kommer til å bli stort, tror Meier at det ikke vil gi lavere etterspørsel blant kjøperne.

Økte i februar: Boligprisene uendret i februar

– Flere tror det vil komme for mange boliger, men jeg er ikke engstelig. Det har vært jevnt stor interesse så langt i år. Når det legges ut så mange boliger gir det mindre prispress, noe som er bra for dem som vil investere i markedet. Det blir forutsigbart for både kjøper og selger, sier Meier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært