Prinsesse Märtha Louises Bloksberg ut for salg

Prinsesse Märtha Louises feriested Bloksberg ligger på Hankø i Østfold. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Prinsesse Märtha Louises feriested Bloksberg ligger på Hankø i Østfold. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Märtha Louise legger ut Bloksberg for salg over påske. Eiendommen på Hankø – omtalt som Kong Olavs sommerparadis – takseres til 35 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med eiendommen følger panoramautsikt over Hankøsundet, lang strandlinje, brygge, båthus og 15 mål tomt. Boligen er fra 1918 med saltvannsbasseng og skiferbelagt uteplass, forteller megler Torbjørn Ek i Advokat Ek til Finansavisen.

– Vi kjører full rulle etter påske. Taksten er 35 millioner, og den endrer vi ikke på, men kanskje gjør vi noe med prisen. Det er ikke endelig bestemt. Vi er uansett åpne for bud, sier Ek.

Bygningsmassen utgjør 400 kvadratmeter bestående av hovedhus i to etasjer samt gjestehus. Det er flere stuer, åtte soverom og taubane fra hovedhus til bryggen for transport av varer og bagasje.

– Ingen luksusstandard

Prinsesse Märtha Louise. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Prinsesse Märtha Louise. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg kan bekrefte at eiendommen er godt vedlikeholdt og at den er i god stand. Det er ingen luksusstandard, men det bygningsmessige er bra, så det er et veldig bra utgangspunkt, sier Ek.

Daværende kronprins Olav kjøpte Bloksberg i 1947. Etter at kong Olav gikk bort i 1991, arvet kong Harald eiendommen. Prinsesse Märtha Louise overtok stedet i 2001.

Les også:

Prinsesse Märtha Louise kritiserer Skavlan

Märtha Louise kjøper andel i galopphest

Gavetørke for Prinsesse Märtha Louises Fond

Märtha Louise legger ned «Engleskolen»

Lundteigen refser prinsesse Märtha: – Upassende