Flere søker om erstatning etter pasientskade

Direktør Rolf Gunnar Jørstad og Norsk pasientskadeerstatning mottok 1.566 søknader om erstatning i første kvartal i år, en økning på 1,5 prosent fra i fjor.
Direktør Rolf Gunnar Jørstad og Norsk pasientskadeerstatning mottok 1.566 søknader om erstatning i første kvartal i år, en økning på 1,5 prosent fra i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk pasientskadeerstatning mottok 1.566 søknader om erstatning i første kvartal i år, en økning på 1,5 prosent fra i fjor. Utbetalingene økte med 2 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NPE behandlet 19 prosent flere saker i første kvartal i år enn i samme periode i fjor.

– Vi har satset kraftig på å effektivisere saksbehandlingen vår, og disse tallene viser at vi er godt på vei i målsettingen vår om å behandle flere saker raskere, sier direktør Rolf Gunnar Jørstad.

Han regner med at det vil komme rekordmange søknader i løpet av året og har satt en prognose på 6.200 saker i løpet av 2019. Det vil i så fall være det høyeste antallet saker i løpet av et år.

Les også: Pasientskadeerstatningen kritiserer livmorhalskreft-behandling

I 2018 utbetalte NPE 238 millioner kroner i erstatninger første kvartal, mens det i år ble utbetalt rundt 243 millioner kroner. Dette er en økning på 2 prosent.

– Økningen i utbetalingene skyldes først og fremst at vi får ferdigbehandlet flere saker. Vi er opptatt av å sørge for så rask utbetaling som mulig, fordi vi vet at dette er viktig for brukerne våre, sier Jørstad.

Aktuelt: Nesten to års ventetid på pasientskadeerstatning

Direktøren minner om at man kan ta en kort sjekk på nettsidene til NPE for å se om man kan søke erstatning for en skade man har fått i helsetjenesten.