Boligprisene økte i mars

Raskest salgstid hadde Oslo med 24 dager. Bildet viser Kværnerbyen i Oslo. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Raskest salgstid hadde Oslo med 24 dager. Bildet viser Kværnerbyen i Oslo. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Boligprisene steg med 0,7 prosent forrige måned. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boligprisene er nå 3,2 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tallene som Eiendom Norge la fram onsdag.

– Den moderate utviklingen i boligprisene vi har sett det siste året, fortsetter også i mars, sier direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

– Boligmarkedet er i god balanse, og det har vært mange salg i boligmarkedet i store deler av landet i første kvartal. Det høye aktiviteten i mars kan til en viss grad tilskrives den sene påsken i år, fortsetter han.

I mars ble det solgt 7.824 boliger i Norge, noe som er 18 prosent flere enn i samme måned i fjor.

– Det er solgt mange brukte boliger i løpet av måneden, og akkumulert for første kvartal 2019 ligger nivået nå rett under 2015, som var et år med svært mange omsetninger i det norske boligmarkedet, sier Dreyer.

I mars ble det lagt ut 10.120 boliger til salgs i Norge, 30,9 prosent flere enn i samme måned i 2018.

– Veksten i antall bruktboliger til salgs er stor sammenlignet med mars i fjor, men dette har sammenheng med at påsken i sin helhet er i april. Normalt utgjør påsken et vannskille i boligmarkedet, da mange ønsker å selge boligen sin i takt med at våren springer ut. Det er sannsynlig at dette sesongmønsteret endres noe i år grunnet den sene påsken, og at mange boligselgere har valgt å legge boligen ut for salg allerede i mars måned. Det har aldri tidligere blitt lagt ut så mange boliger for salg i årets første tre måneder som i år. Det er spesielt i Oslo at det er kommet ut betydelig flere boliger til salgs, sier Dreyer.

Det tok i gjennomsnitt 52 dager å selge en bolig i mars 2019, noe som er tre dager mer enn i mars 2018. Raskest salgstid hadde Oslo med 24 dager, og tregest salgstid hadde Kristiansand med 82 dager.

Fakta om boligprisene i de største byene:

Sesongkorrigert utvikling i boligprisene i de fire største norske byene fra februar til mars i år (med utviklingen de tolv siste månedene i parentes).

* Oslo: +0,8 prosent (+4,8 prosent)

* Bergen: +1,5 prosent (+2,9 prosent)

* Trondheim: uendret (+0,7 prosent)

* Stavanger: +1,1 prosent (+2,5 prosent)

* Hele landet: +0,3 prosent (+3,2 prosent)

Kilde: Eiendom Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden