Må rive slott til 550 millioner kroner

<p>Om du eier et vakkert slott i sør-Frankrike må det være temmelig nedslående å få beskjed om å rive det. Eieren av dette slottet har fått den beskjeden. Foto: luxury-architecture.net.</p>
Om du eier et vakkert slott i sør-Frankrike må det være temmelig nedslående å få beskjed om å rive det. Eieren av dette slottet har fått den beskjeden. Foto: luxury-architecture.net.

Det har 18 suiter, svømmebasseng i hagen og over 3000 kvadratmeter. Nå har eieren av det franske slottet fått beskjed om å rive det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om du eier et vakkert slott i sør-Frankrike må det være temmelig nedslående å få beskjed om å rive det. Men det er den beskjeden eieren av vakre Château Diter i Grasse nylig har fått.

Mandag bestemte retten i Aix-en-Provence at Château Diter er bygget uten nødvendige tillatelser, og at det 3000 kvadratmeter store slottet, til en verdi av 550 millioner kroner, må rives til grunnen.

Det skriver CNN.

Får 18 måneder

Ifølge retten har slottseier Patrick Diter ett og et halvt år på seg til å fjerne slottet, som ifølge prospektet inneholder 18 store suiter, to landingsplasser for helikopter, flere stuer, bibliotek, svømmebasseng og en imponerende slottshage.

Bakgrunnen for rettens kjennelse er at slottet har blitt bygget om og utvidet uten tillatelse siden 2005. Tidligere var slottet et mer beskjedent landhus på 200 kvadratmeter, ifølge CNN.

Les også: Spekulerer i forfall og river ulovlig

– Diter har forandret en bygning som var viktig fordi den lå på et vernet sted og underlagt lovbestemmelser, heter det i en kommentar fra retten.

Patrick Diter fikk også en bot på 200.000 euro, tett på to millioner norske kroner, for den ulovlige byggingen. I tillegg risikerer han en dagmulkt på 5000 kroner dersom han unnlater å rive slottet innenfor fristen på 18 måneder.

Naboer glade for kjennelsen

Til den engelske avisen Daily Mail uttrykker naboer glede over rettens kjennelse. Caroline og Stephen Butt forteller at de i 14 år har kjempet mot naboens ulovlige utbygging og mot støy og fester på nattestid.

– Han har 132 høyttalere i hagen. En av grunnene til at vi kjøpte et hjem her var at vi ønsket ro og fred, forteller Caroline Butt til Daily Mail.

Hun tror imidlertid ikke kampen er over ennå og sier til avisen at Diter har anket dommen til en høyere rettsinstans.

– Det har vært en lang kamp, og den er ikke over ennå, sier hun.

Patrick Diter har foreløpig ikke uttalt seg til mediene om dommen.

Les også: Tutta river villa til 19 millioner

Personvernpolicy